Πονοκέφαλο στην ΕΕ αναμένεται να προκαλέσουν οι εξελίξεις στην Αυστρία. Ο ηγέτης του αυστριακού Λαϊκού Κόμματος, Σεμπάστιαν Κουρτς, ήρθε σε συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού με το αντιμεταναστευτικό Κόμμα των Ελευθέρων.

Η συμφωνία, στον απόηχο των βουλευτικών εκλογών της 15ης Οκτωβρίου, έχει ως αποτέλεσμα το Κόμμα των Ελευθέρων να συμμετέχει σε κυβέρνηση για πρώτη φορά εδώ και μια δεκαετία.

«Μπορούμε να σας ενημερώσουμε ότι επιτεύχθηκε μια συμφωνία τιρκουάζ- μπλε χρώματος» επισήμανε ο Κουρτς σε δημοσιογράφους αναφερόμενος στα χρώματα των δύο κομμάτων.

Με αγωνία παρακολουθεί τόσο η Ελλάδα όσο και η Ιταλία τις εξελίξεις, χώρες που έχουν δεχτεί σημαντικό προσφυγικό ρεύμα και συνεπώς χρειάζονται τη συνδρομή χωρών της ΕΕ με στόχο την αποσυμφόρηση.

Ένα ισχυρό κράτος μέλος της ΕΕ, 8,7 – περίπου – εκατομμυρίων κατοίκων, έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τα «άτακτα» παιδιά της ένωσης μετά τη Βρετανία, την Ουγγαρία, την Πολωνία.

Υπενθυμίζεται ότι OVP και το FPO είχαν συνεργαστεί και στο παρελθόν, από το 2000 μέχρι το 2007, όμως οι πολιτικές αναταραχές ήταν εμφανείς την περίοδο εκείνοι με διαδηλωτές να βγαίνουν στους δρόμους της Αυστρίας.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο