Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πώληση του ΟΛΘ

Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πώληση του ΟΛΘ

Εμπλοκή με άγνωστες διαστάσεις προέκυψε με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ, κυριολεκτικά στο παρά πέντε της υπογραφής της σύμβασης αγοραπωλησίας για το 67% της εταιρείας μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και του προτιμητέου επενδυτή.

Εμπλοκή με άγνωστες διαστάσεις προέκυψε με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ, κυριολεκτικά στο παρά πέντε της υπογραφής της σύμβασης αγοραπωλησίας για το 67% της εταιρείας μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και του προτιμητέου επενδυτή.

Πρόκειται για την κοινοπραξία που απαρτίζουν η γερμανική εταιρεία DIEP, η γαλλική Terminal Link (CMA) και η Belterra (συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη), και η οποία είχε πλειοδοτήσει στο διαγωνισμό προσφέροντας τίμημα 231,92 εκατ. ευρώ για το 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Ενώ σήμερα το απόγευμα επρόκειτο να πέσουν οι υπογραφες ανάμεσα στην κοινοπραξία, και το ΤΑΙΠΕΔ, το τελευταίο με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι για λόγους ανωτέρας βίας αναβάλλεται η σχετική διαδικασία για την ερχόμενη Πέμπτη.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η εγγυητική επιστολή που είχε εκδώσει η κοινοπραξία από την ρωσική τράπεζα Promsvyazbanκ. Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, σήμερα η συγκεκριμένη τράπεζα έπειτα από απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας τέθηκε υπό καθεστώς προσωρινής διαχείρισης.

Η ανακοίνωση δημιουργεί προφανώς εύλογα ερωτηματικά, αφού η σημερινή τελετή, στην οποία μάλιστα είχαν προσκληθεί να παρεβρεθούν και κυβερνητικά στελέχη, όπως ο υπ. Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ήταν γνωστή εδώ και πολλές ημέρες.

Εθνικοποιείται η Promsvyazbank

Νωρίτερα η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας είχε ανακοινώσει ότι εθνικοποιεί την Promsvyazbank, τον ένατο μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της χώρας, προκειμένου να το σώσει από την κατάρρευση. Η τράπεζα θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και θα λαμβάνει επιπλέον στήριξη ρευστότητας.

Σύμφωνα με τους Financial Times πρόκειται για τον τρίτο τραπεζικό ίδρυμα στη Ρωσία που καταρρέει μέσα σε λιγότερο από τέσσερις μήνες.

Το συγκεκριμένο τραπεζικό ίδρυμα ανήκει στους αδελφούς Dmitry και Alexei Ananiev. Δεν έχουν περάσει παρά μερικοί μήνες από τότε που η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας διέσωσε την Otkritie, πρώην μεγαλύτερο ιδιωτικό δανειστή στη ρωσική αγορά, και την B&N στα τέλη του καλοκαιριού. Την περίοδο αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη συγχώνευση των δύο πρώτων ιδιωτικών τραπεζικών ιδρυμάτων με στόχο να τα ανακεφαλαιοποιήσει.

Η ανακοίνωση

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει, κατόπιν συμφωνίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων μερών, ότι για λόγους ανωτέρας βίας που αφορούν την τράπεζα Promsvyazbanκ, εκδότη της εγγυητικής επιστολής της συναλλαγής, αναβάλει την υπογραφή της αγοραπωλησίας μετοχών του 67% του ΟΛΘ για την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, στις 18:00.

Γιώργος Φιντικάκης

in.gr

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024