Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμη 80 τραυματίστηκαν την Τετάρτη μετά από αεροπορικό βομβαρδισμό που πραγματοποίησε ο υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμός εναντίον ενός στρατοπέδου κρατουμένων που ελέγχεται από τους σιίτες αντάρτες Χούτι και βρίσκεται στη Σανάα, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Massira.
  
Σύμφωνα με την πηγή αυτή, τα θύματα είναι κρατούμενοι. Οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν πριν από τα ξημερώματα και είχαν στόχο ένα στρατόπεδο το οποίο διαχειρίζεται η στρατιωτική αστυνομία που εξαρτάται από τους Χούτι.

Στο μεταξύ δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία έχει χαλαρώσει τον αποκλεισμό των λιμανιών της Υεμένης ώστε να μπορέσει να περάσει ανθρωπιστική βοήθεια στη χώρα, δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής κυβερνητικής ανθρωπιστικής υπηρεσίας.

Ο Μαρκ Γκριν ζήτησε από τον αραβικό συνασπισμό να ανοίξει τα λιμάνια της Υεμένης και από τους σιίτες αντάρτες Χούτι να περιορίσουν τις συγκρούσεις ώστε να επιτραπεί η διανομή τροφίμων και ιατρικού εξοπλισμού στους δεκάδες χιλιάδες Υεμενίτες που έχουν ανάγκη.

Ο Γκριν έκανε τις δηλώσεις αυτές αφού οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την παροχή επιπλέον 130 εκατομμυρίων δολαρίων ως ανθρωπιστική βοήθεια στην Υεμένη, αυξάνοντας σε 786 εκατομμύρια δολάρια το ποσό που έχουν προσφέρει στη χώρα από τον Οκτώβριο του 2016.

«Δυστυχώς δεν μπορώ να σας πω ότι έχει χαλαρώσει ο αποκλεισμός», επεσήμανε ο επικεφαλής της USAID. «Με αυτή την ανακοίνωση προσπαθούμε να δηλώνουμε ότι είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε αυτή την ανθρωπιστική καταστροφή».

Ο Γκριν δήλωσε ότι «ανησυχώ βαθιά» για την κρίση στην Υεμένη, όμως κυρίως για το γεγονός ότι δεν μπορεί να γίνει εισαγωγή καυσίμων στη χώρα ώστε οι κάτοικοι να έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό.

«Αυτό σημαίνει ότι αρκετές κοινότητες είτε είναι χωρίς καθαρό νερό ή θα είναι πολύ σύντομα, ενώ και στις δύο περιπτώσεις αυτό προκαλεί μεγάλη ανησυχία τόσο για την εξάπλωση της επιδημίας της χολέρας, όσο και για τις πιθανότητες επιβίωσης», τόνισε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο