Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιοι φόροι πρέπει να πληρωθούν μέσα στις γιορτές

Ποιοι φόροι πρέπει να πληρωθούν μέσα στις γιορτές

Εκτός από τα χριστουγεννιάτικα είδη οι φορολογούμενοι θα κληθούν μέσα στις επόμενες 15 ημέρες να βάλουν «βαθιά» το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους. ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας ρυθμίσεις οφειλών είναι μερικά από τα οποία βαραίνουν το Δεκέμβριο.

Εκτός από τα χριστουγεννιάτικα είδη οι φορολογούμενοι θα κληθούν μέσα στις επόμενες 15 ημέρες να βάλουν «βαθιά» το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους. ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας ρυθμίσεις οφειλών είναι μερικά από τα οποία βαραίνουν το Δεκέμβριο.

Μέχρι το τέλος του έτους νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα πρέπει τακτοποιήσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις και να γλιτώσουν έτσι από τα μέτρα που λαμβάνει η εφορία εναντίον όσων δεν πληρώνουν.

Το υπουργείο Οικονομικών την Παρασκευή στις 15 Δεκεμβρίου θα καταβάλλει το κοινωνικό μέρισμα διοχετεύοντας την αγορά με ρευστότητα ύψους 720 εκατ. ευρώ. Ήδη έχει διατεθεί και το ποσό των περίπου 230 εκατ. ευρώ λόγω της επιστροφής των εισφορών υγείας που είχαν παρακρατηθεί ενώ νωρίτερα από ότι συνήθως θα δοθούν και οι συντάξεις του Ιανουαρίου.

Τα χρήματα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά θα κατευθυνθούν όχι μόνο για να κινηθούν τα καταστήματα εν όψει των εορτών αλλά και για να πληρωθούν οι φορολογικές υποχρεώσεις.

Ποιοι φοροι πρέπει να πληρωθούν

Έτσι, έως την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν:

  • Την τέταρτη δόση του φετινού ΕΝΦΙΑ. Πρόκειται για ποσό που ανέρχεται σε περίπου 600 εκατ. ευρώ το οποίο θα πρέπει αν πληρωθεί από περίπου πέντε εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων. Η τελευταία δόση θα πληρωθεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.
  • Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2018. Φέτος δεν έγινε κάποια αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας και οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν συνολικά το ποσό των 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για τους κατόχους περίπου 5,5 εκατ. οχημάτων. Η μή καταβολή συνεπάγεται πρόστιμο ισόποσο των τελών ενώ ο εντοπισμός όσων δεν πληρώσουν θα γίνει από τους πρώτους μήνες του έτους με την αποστολή σχετικών ειδοποιητηρίων στους… ξεχασιάρηδες.
  • Δόση για τις ρυθμίσεις οφειλών από φόρους προηγούμενων ετών. Πρόκειται για δόσεις της ρύθμισης των 100 δόσεων καθώς και δόσεις για την πάγια ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων.

Σημειώνεται ότι συνολικά έως το τέλος του έτους θα πρέπει να πληρωθούν φορολογικές οφειλές τουλάχιστον 1,8 δισ. ευρώ, ενώ άλλα 600 εκατομμύρια φόροι θα πρέπει να πληρωθούν έως τον τέλος Ιανουαρίου 2018. Και μάλιστα σε αυτά δεν περιλαμβάνονται φόροι που αφορούν επιχειρηματική δραστηριότητα όπως είναι ο ΦΠΑ καθώς και πληρωμές φόρων από προηγούμενα έτη τους οποίους οι φορολογούμενοι έχουν ρυθμίσει προκειμένου να τους εξοφλήσουν τμηματικά.

Ανδρομάχη Παύλου

in.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024