Στις 12 Δεκεμβρίου 2017 συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα ειδικοί από όλη την Ευρώπη για να συζητήσουν για την Κυκλική Οικονομία και τη Βιομηχανική Ανάπτυξη της Ευρώπης.

Η συνάντηση αυτή γίνεται στα πλαίσια ενός μεγάλου Ευρωπαϊκού προγράμματος (FUTURING: Futuring European Industry). Το Ευρωπαϊκό αυτό έργο συντονίζεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών και συγκεκριμένα από το Εργαστήριο Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού και περιλαμβάνει δώδεκα εταίρους. Το αντικείμενο του έργου είναι η Κυκλική Οικονομία και ο ρόλος που θα παίξει στη βιομηχανική ανασυγκρότηση της Ευρώπης.

Η βιομηχανική ανάπτυξη στα πλαίσια της περιβαλλοντικής και κοινωνικής βιωσιμότητας είναι το ζητούμενο για τα επόμενα χρόνια στην Ευρώπη και το έργο FUTURING αποσκοπεί να δώσει απαντήσεις για το πως αυτή η περιβαλλοντική και κοινωνική βιωσιμότητα μπορεί να συνδυαστεί με τις νέες τεχνολογίες στο σχεδιασμό και την παραγωγή προϊόντων.

Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για τη χώρα μας ένα έργο τέτοιας εμβέλειας να συντονίζεται από ένα Ελληνικό Πανεπιστημιακό εργαστήριο το οποίο οργανώνει και τη συνάντηση των διεθνών εμπειρογνωμόνων που θα γίνει στο ξενοδοχείο Crowne Plaza στις 12 Δεκεμβρίου 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.lms.mech.upatras.gr/

in.gr