
Για την κυκλική οικονομία συζήτησαν ειδικοί από όλη την Ευρώπη
Στις 12 Δεκεμβρίου 2017 συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα ειδικοί από όλη την Ευρώπη για να συζητήσουν για την Κυκλική Οικονομία και τη Βιομηχανική Ανάπτυξη της Ευρώπης.
Στις 12 Δεκεμβρίου 2017 συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα ειδικοί από όλη την Ευρώπη για να συζητήσουν για την Κυκλική Οικονομία και τη Βιομηχανική Ανάπτυξη της Ευρώπης.
Η συνάντηση αυτή γίνεται στα πλαίσια ενός μεγάλου Ευρωπαϊκού προγράμματος (FUTURING: Futuring European Industry). Το Ευρωπαϊκό αυτό έργο συντονίζεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών και συγκεκριμένα από το Εργαστήριο Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού και περιλαμβάνει δώδεκα εταίρους. Το αντικείμενο του έργου είναι η Κυκλική Οικονομία και ο ρόλος που θα παίξει στη βιομηχανική ανασυγκρότηση της Ευρώπης.
Η βιομηχανική ανάπτυξη στα πλαίσια της περιβαλλοντικής και κοινωνικής βιωσιμότητας είναι το ζητούμενο για τα επόμενα χρόνια στην Ευρώπη και το έργο FUTURING αποσκοπεί να δώσει απαντήσεις για το πως αυτή η περιβαλλοντική και κοινωνική βιωσιμότητα μπορεί να συνδυαστεί με τις νέες τεχνολογίες στο σχεδιασμό και την παραγωγή προϊόντων.
Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για τη χώρα μας ένα έργο τέτοιας εμβέλειας να συντονίζεται από ένα Ελληνικό Πανεπιστημιακό εργαστήριο το οποίο οργανώνει και τη συνάντηση των διεθνών εμπειρογνωμόνων που θα γίνει στο ξενοδοχείο Crowne Plaza στις 12 Δεκεμβρίου 2017.
Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.lms.mech.upatras.gr/
in.gr
- Ιταλοί εισαγγελείς αποσύρουν την υπόθεση «αθλητικής απάτης» εναντίον του πρώην αρχιδιαιτητή
- Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας από τους φονικούς καύσωνες;
- Ολική έκλειψη Ηλίου θα ρίξει τη σκιά της στην Ευρώπη στις 12 Αυγούστου
- Περισσότερα από 2000 κρούσματα Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό, – Πρωτοφανής ο ρυθμός εξάπλωσης, λένε οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα
- Πυρκαγιά στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης: Μήνυμα εκκένωσης από το 112
- Κυψέλη: Ανάστατοι οι κάτοικοι που βλέπουν ρωγμές στις πολυκατοικίες τους – «Όλα ξεκίνησαν από τον μετροπόντικα» λένε


