Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΕΕ: Εννέα δισ. για το κλίμα - Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

ΕΕ: Εννέα δισ. για το κλίμα – Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

Tη χορήγηση του ποσού των εννέα δισεκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να επιτευχθεί ο επιδιωκόμενος στόχος για την κλιματική αλλαγή. Τα κονδύλια προορίζονται για την καθαρή ενέργεια, την βιωσιμότητα των πόλεων και τη γεωργία.

Tη χορήγηση του ποσού των εννέα δισεκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να επιτευχθεί ο επιδιωκόμενος στόχος για την κλιματική αλλαγή. Τα κονδύλια προορίζονται για την καθαρή ενέργεια, την βιωσιμότητα των πόλεων και τη γεωργία.

Στη διεθνή διάσκεψη, «One planet summit», στο Παρίσι, την Τρίτη, ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρον χαιρέτισε την πρόοδο που έχει συντελεστεί προς αυτήν την κατεύθυνση και τόνισε ότι είναι δυνατή η δημιουργία εναλλακτικών λύσεων για την οικονομία.

Ωστόσο, σημείωσε ότι είναι απαραίτητο η προσπάθεια να καταβληθεί από όλο τον κόσμο. «Δεν προχωρούμε αρκετά γρήγορα. Και αυτό είναι η τραγωδία. Πρέπει όλοι μας να δράσουμε γιατί όλοι θα κληθούμε να λογοδοτήσουμε», τόνισε.

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, από την πλευρά του, είπε ότι το να στηρίζει κανείς την ενέργεια που προέρχεται από ορυκτά καύσιμα – τα οποία ενοχοποιούνται σε μεγάλο βαθμό για την υπερθέρμανση του πλανήτη – ισοδυναμεί «με το να επενδύει στον χαμό μας».

Ο πόλεμος κατά της κλιματικής αλλαγής «δεν έχει κερδηθεί», επισήμανε.

Ο ευρωπαίος επίτροπος για το κλίμα και την ενέργεια, Μιγκέλ Αριάθ Κανέ, δήλωσε ότι η συμφωνία του Παρισιού έχει ήδη οδηγήσει σε περισσότερες επενδύσεις στην προσπάθεια καταπολέμησης της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Εκτίμησε, δε, ότι το σχέδιο της Ευρώπης προβλέπει ακόμη περισσότερες επενδύσεις σε Αφρική και ΕΕ. Έκανε λόγο για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μείωση του πληθυσμού των απόρων και βελτίωση της παγκόσμιας υγείας.

Τα κράτη μέλη της ΕΕ αποτελούν τη μεγαλύτερη πηγή χρηματοδότησης διεθνώς για το κλίμα, με περισσότερα από 20 δισ. ευρώ να έχουν χορηγηθεί την περασμένη χρονιά σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Το ίδρυμα Μπιλ Γκέιτς δεσμεύτηκε ότι θα χορηγήσει 315 εκατομμύρια δολάρια για να στηρίξει την έρευνα στον αγροτικό τομέα προκειμένου να βοηθήσει γεωργούς, ιδίως στην Αφρική.

Μεταξύ του 2018 και του 2020 θα επενδυθούν 300 εκατομμύρια δολάρια στην έρευνα για τις ποικιλίες ρυζιού, αραβόσιτου και καρότων που είναι ανθεκτικές στις ξηρασίες, και την υψηλή θερμοκρασία.


Ελισάβετ Σταμοπούλου

in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024