Αυστρία: Φονική έκρηξη σε σταθμό φυσικού αερίου [Βίντεο]
Έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στην εγκατάσταση φυσικού αερίου του Μπάουμγκάρτεν, στην ανατολική Αυστρία. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, ενώ οι τραυματίες, με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, ανήλθαν σε 21. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο, μετά την έκρηξη που «προκλήθηκε από τεχνικό λάθος».
Έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στην εγκατάσταση φυσικού αερίου του Μπάουμγκάρτεν, στην ανατολική Αυστρία. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, ενώ οι τραυματίες, με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, ανήλθαν σε 21. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο, μετά την έκρηξη που «προκλήθηκε από τεχνικό λάθος».
Ακολούθησε πυρκαγιά, ύστερα από την έκρηξη, στις 08:45 (τοπική ώρα) στην εγκατάσταση του Μπάουμγκάρτεν, ανατολικά της Βιέννης και κοντά στα σλοβακικά σύνορα.
Στο σημείο έσπευσαν νωρίτερα 14 πυροσβεστικά οχήματα, 10 ασθενοφόρα και δύο πυροσβέστες.
Πώς επηρεάζεται η τιμή του φυσικού αερίου
Το Μπάουμγκάρτεν αποτελεί σημαντικό κόμβο για εισαγόμενο φυσικό αέριο, το οποίο αποστέλλεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Η εγκατάσταση λαμβάνει περίπου 40 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως.
Ως άμεση συνέπεια της έκρηξης, οι τιμές του φυσικού αερίου αναμένεται να αυξηθούν.
Όπως υποστηρίζει η εταιρεία Gas Connect, το δυστήχημα δεν προβλέπεται να επηρεάσει τις παραγγελίες φυσικού αερίου στην Αυστρία, αλλά εκείνες σε Ιταλία και Κροατία ίσως μειωθούν.
Ο υπουργός Ανάπτυξης της Ιταλίας, Κάρλο Καλέντα, είπε ότι θα κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξαιτίας των ενεργειακών αποθεμάτων.
Στενά παρακολουθεί την υπόθεση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
«Η εγκατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο και οι εργασίας έχουν ανασταλεί» δήλωσε εκπρόσωπος της επιχείρησης.
H περιοχή έχει αποκλειστεί από την αστυνομία. Ορισμένα θύματα, που υπέφεραν από εγκαύματα, διακομίστηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομεία.
Ανεπιβεβαίωτη πληροφορία έκανε αρχικά λόγο για 60 τραυματίες.
«Άκουσα τεράστια έκρηξη και θεώρησα αρχικά ότι πρόκειται για σύγκρουση αεροπλάνου. Αργότερα αντίκρισα μπάλα φλόγας» δήλωσε ο φωτογράφος Τόμας Χούλικ, ο οποίος ζει σε χωριό δίπλα στη Σοβλακία.
Ελισάβετ Σταμοπούλου
in.gr
- Η μουσική μπορεί να σε πάει από το στρες στη χαλάρωση μέσα σε λίγα λεπτά
- Νέα Ιωνία: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω επισκευής σήραγγας στη Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως
- Μεγαλώνει το χάσμα στις συντάξεις μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
- Η Ντόλι Πάρτον ακύρωσε τις εμφανίσεις της στο Λας Βέγκας
- Δολοφονία 20χρονου στην Κρήτη: Πώς έστησε την ενέδρα θανάτου ο 54χρονος
- Συνταγή: Ψαρονέφρι με κρασί και μέλι
- Τελικά οι υψηλότεροι φόροι διώχνουν τους πλούσιους; Το σχέδιο του Μαμντάνι στη Νέα Υόρκη επαναφέρει το ερώτημα
- Στο Πεκίνο ο Αραγτσί, συναντάται με τον κινέζο ΥΠΕΞ – Πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με το Ιράν, βλέπει ο Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442