Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιμένει η αντιπολίτευση για την υπόθεση των βλημάτων

Επιμένει η αντιπολίτευση για την υπόθεση των βλημάτων

Καθαρές εξηγήσεις ζήτησαν από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένο, ΝΔ, ΔΗΣΥ και Ποτάμι στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση της συμφωνίας πώλησης στρατιωτικού υλικού στην Σαουδική Αραβία.

Καθαρές εξηγήσεις ζήτησαν από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένο, ΝΔ, ΔΗΣΥ και Ποτάμι στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση της συμφωνίας πώλησης στρατιωτικού υλικού στην Σαουδική Αραβία.

Η αντιπολίτευση τον κατηγόρησε ότι υπεκφεύγει και ότι επιδίδεται σε λασπολογίες. Μάλιστα τα τρία κόμματα δήλωσαν «παρών» κατά την διαδικασία έγκρισης δυο νέων διακρατικών συμφωνιών που προωθεί το ΥΠΕΘΑ για δωρεάν απόκτηση και συντήρηση ελικοπτέρων και εκποίηση στρατιωτικού υλικού, αιτιολογώντας την στάση τους αυτή με το επιχείρημα ότι όσο ο κ. Καμμένος δεν απαντά για όσα αποκαλύπτονται, τα κόμματα δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη για οποιαδήποτε εξοπλιστική συμφωνία φέρνει στην Βουλή.

Μάλιστα η ΝΔ ζήτησε για άλλη μια φορά να κληθούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής είτε στην Επιτροπή Εξοπλιστικών όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα που έχουν τεθεί, αίτημα ωστόσο το οποίο δεν φαίνεται να γίνεται αποδεκτό τουλάχιστον από την πλευρά του κ. Καμμένου.

Όπως είπε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο βουλευτής της ΝΔ Β. Κικίλιας «η ΝΔ ζήτησε και σήμερα να μη συνεχίζουμε να παίζουμε κρυφτό».

«Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ κρύβεται. Η κοινή λογική είναι πως όταν δεν υπάρχει κάτι να κρύψει κανείς καλούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι στη Βουλή, γιατί χάθηκαν 66 εκατομμύρια ευρώ και δεν μπορεί να υποκρίνεται κανείς ότι μιλάμε για άλλες συμβάσεις όταν μάλιστα η υπόθεση εκκρεμεί και δικαστικά. Εδώ είναι ο ναός της Δημοκρατίας και εμείς κάνουμε κοινοβουλευτικό έλεγχο», σημείωσε ενώ πρόσθεσε ότι «σε πολιτικό επίπεδο πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη και δεν μπορεί να υπάρχει όταν έχουμε καθημερινά πτυχές προβληματικές αυτής της υπόθεσης και η κυβέρνηση υπεκφεύγει».

Δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Αθ. Θεοχαρόπουλος τονίζοντας ότι «αντί απαντήσεων ο υπουργός εξακολουθεί να καταφεύγει σε λασπολογίες και συκοφαντίες». Και τον κάλεσε να δώσει εξηγήσεις γιατί δεν ζήτησε ενημέρωση από την ΕΥΠ για την δράση της εμπλεκόμενης εταιρείας πώλησης οπλικών συστημάτων, που βρέθηκαν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, στο προπύργιο του ISIS στην Ράκα, παρότι το ΥΠΕΞ με έγγραφό του τον είχε παροτρύνει να το κάνει από τον Ιούνιο του 2017.

Λάμπρος Σταυρόπουλος

in.gr

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024