
Mέι: Θα πληρώσουμε 35 με 39 δισ. λίρες για τον λογαριασμό Brexit
Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι εξήρε στο βρετανικό κοινοβούλιο τον συμβιβασμό που επετεύχθη την Παρασκευή με τις Βρυξέλλες για τους όρους αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, τονίζοντας ότι αυτός θα επιτρέψει ένα «αρμονικό και ομαλό» Brexit.
Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι εξήρε στο βρετανικό κοινοβούλιο τον συμβιβασμό που επετεύχθη την Παρασκευή με τις Βρυξέλλες για τους όρους αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, τονίζοντας ότι αυτός θα επιτρέψει ένα «αρμονικό και ομαλό» Brexit.
«Θα αποχωρήσουμε (από την ΕΕ), αλλά θα το κάνουμε με έναν αρμονικό και ομαλό τρόπο, εγκαθιδρύοντας μια νέα στενή και ειδική σχέση με τους φίλους μας, ανακτώντας παράλληλα τον έλεγχο των συνόρων μας», τόνισε η Μέι, παρουσιάζοντας στην Βουλή των Κοινοτήτων την προσωρινή συμφωνία για το Brexit στην οποία κατέληξαν η βρετανίδα πρωθυπουργός και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Παράλληλα σημείωσε ότι η υπόσχεση της Βρετανίας να πληρώσει 35 με 39 δισεκατομμύρια λίρες, για τον λεγόμενο λογαριασμό Brexit, εξαρτάται από τη συμφωνία για μια μελλοντική σχέση με το μπλοκ.
«Αν δεν καταλήξουμε για αυτή τη σχέση, τότε αυτή η προσφορά μας δεν ισχύει», δήλωσε χαρακτηριστικά.
ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό,in.gr
- Βενεζουέλα και Κολομβία ανακοινώνουν στρατιωτική συνεργασία ενάντια στις «μαφίες»
- Η G7 ανησυχεί για τη σημαντική ενίσχυση των πυρηνικών οπλοστασίων της Κίνας και της Ρωσίας
- Η Google θα επενδύσει 40 δισ. δολάρια στην εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης Anthropic
- Λευκός Οίκος: Χωρίς τον όρο «γενοκτονία» η ανακοίνωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων
- Γάζα: Νέες σφαγές, ακόμα και παιδιών, από τις ισραηλινές δυνάμεις – Σκότωσαν μητέρα με 2 παιδιά της
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Κωδικός 10%

