Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Πώς θα καταναλώσουν οι πολίτες το δώρο των Χριστουγέννων

Πώς θα καταναλώσουν οι πολίτες το δώρο των Χριστουγέννων

Η εποχή που ο 13ος μισθός ήταν για δώρα και ταξίδια αποτελεί -δυστυχώς- μακρινό παρελθόν, γεγονός που αποδεικνύεται και από τις φετινές απαντήσεις των καταναλωτών σε ρεπορτάζ του in.gr για το πώς θα καταναλώσουν το δώρο που θα πάρουν. Το μόνο που αλλάζει, η αύξηση του αριθμού όσων κάνουν επισήμανση-διόρθωση στην ερώτησή μας ως προς τη βεβαιότητα ότι θα το πάρουν, αφού για πολλούς το αν θα τους το δώσει ο εργοδότης αποτελεί έκπληξη μέχρι τελευταία στιγμή. Μα είναι παράνομο θα πείτε... Ναι, άλλα και ο φόβος να μείνεις άνεργος αν το καταγγείλεις είναι πολύ ισχυρός.

Η εποχή που ο 13ος μισθός ήταν για δώρα, ρούχα και ταξίδια αποτελεί -δυστυχώς- μακρινό παρελθόν, γεγονός που αποδεικνύεται και από τις φετινές απαντήσεις των καταναλωτών σε ρεπορτάζ του in.gr για το πώς θα καταναλώσουν το δώρο που θα πάρουν. Το μόνο που αλλάζει η αύξηση του αριθμού όσων κάνουν επισήμανση-διόρθωση στην ερώτησή μας ως προς τη παραδοχή ότι θα το πάρουν, αφού για πολλούς το αν θα τους το δώσει ο εργοδότης αποτελεί έκπληξη μέχρι τελευταία στιγμή. Μα είναι παράνομο θα πείτε… Ναι, άλλα και ο φόβος να μείνεις άνεργος αν το καταγγείλεις είναι πολύ ισχυρός.

Για τα απολύτως απαραίτητα λοιπόν προορίζεται, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, και το φετινό δώρο Xριστουγέννων από τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που θα το πάρουν.

Οι περισσότεροι άλλωστε προγραμματίζουν πέρα από την κάλυψη των πάγιων αναγκών του νοικοκυριού, μέσα από αυτόν να κλείσουν «τρύπες» και εκκρεμότητες από τον υπόλοιπο χρόνο.

Η Μαρία ιδιωτική υπάλληλος μας λέει πως αν πάρει δώρο των Χριστουγέννων από την εργοδοσία της θα τα καταναλώσει στο σούπερ μάρκετ για να κάνει γιορτές με την οικογένεια της.

Αρκετοί είναι και εκείνοι πάντως που δηλώνουν πως αν και το δικαιούνται δεν λαμβάνουν το δώρο αυτό και δεν καταγγέλλουν τον εργοδότη της για να μην χάσουν την δουλειά τους.

Ορέστης Καρύπης

in.gr

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024