Η ΜΙΝΙ φέρεται να σχεδιάζει την επέκταση της SUV γκάμας της με την προσθήκη ενός μικρότερου crossover μοντέλου το οποίο θα κάνει την εμφάνισή του από το 2021.

Σε κάθε περίπτωση, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο επικεφαλής της φίρμας, Peter Schwarzenbauer, ο οποίος γνωστοποίησε τις διερευνητικές προθέσεις της φίρμας για ένα ακόμα SUV, «το Countryman θα εξακολουθήσει να είναι το μεγαλύτερο μοντέλο της γκάμας καθώς αυτό είναι το σωστό για την ΜΙΝΙ. Kάτι μεγαλύτερο δεν θα ταίριαζε στο DNA της φίρμας. Δεν σκοπεύουμε να κατασκευάσουμε επταθέσιο μοντέλο ή κάτι τέτοιο».

Σε ό,τι αφορά το μικρότερο Countryman o ίδιος, μιλώντας από την έκθεση του Los Angeles δήλωσε ότι: «θα αποτελούσε μια ενδιαφέρουσα επιλογή ιδίως να δει κανείς τι συμβαίνει στην αυτοκινητοβιομηχανία. Υπάρχουν ελάχιστες κατηγορίες αυτοκινήτων αυτή τη στιγμή που έχουν την ικανότητα να διεισδύουν σε κάθε αγορά. Τα αστικού προσανατολισμού SUV είναι σίγουρα μία από αυτές τις κατηγορίες που παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, ωστόσο προς το παρόν δεν έχει ληφθεί η τελική απόφαση για αυτό».

Όπως και να έχει, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι η νέα προσθήκη στην γκάμα της ΜΙΝΙ βρίσκεται ήδη υπό διερεύνηση και αν τελικώς κατασκευαστεί, με δεδομένες και τις υπόλοιπες εξελίξεις στο βαυαρικό όμιλο, το μικρό Countryman θα έχει ως αφετηρία μια νέα εμπροσθοκίνητη αρχιτεκτονική η οποία θα μπορεί να υποστηρίξει εκτός από τα συμβατικά μηχανικά σύνολα και plug-in υβριδικά αλλά και ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύνολο.

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο