Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Θετικά αποτιμά την επίσκεψη Ερντογάν το Π.Σ

ΣΥΡΙΖΑ: Θετικά αποτιμά την επίσκεψη Ερντογάν το Π.Σ

Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτιμά θετικά την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν στη χώρα μας, τονίζοντας ότι η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε μια συγκυρία που χαρακτηρίζεται από την κρίση στις ευρωτουρκικές σχέσεις αλλά και την συνεχιζόμενη αποσταθεροποίηση της περιοχής. Ταυτόχρονα όμως, τα μέλη του Π.Σ ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να παρθούν περαιτέρω μέτρα για την προστασία και τη στήριξη της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.

Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτιμά θετικά την επίσκεψη του Τούρκου
Προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν στη χώρα μας, τονίζοντας ότι η επίσκεψη
πραγματοποιήθηκε σε μια συγκυρία που χαρακτηρίζεται από την κρίση στις
ευρωτουρκικές σχέσεις αλλά και την συνεχιζόμενη αποσταθεροποίηση της
περιοχής. Ταυτόχρονα όμως, τα μέλη του Π.Σ ζητούν από την ελληνική
κυβέρνηση να παρθούν περαιτέρω μέτρα για την προστασία και τη στήριξη
της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.

«Στο πλαίσιο αυτό, πρωτοβουλίες που αποκλιμακώνουν την ένταση και διευρύνουν τους πολιτικούς και διπλωματικούς διαύλους επικοινωνίας και συνεννόησης είναι όχι μόνο σημαντικές, αλλά επιβεβλημένες» αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου τονίζουν ότι με την επίσκεψη αυτή έγινε ένα σημαντικό βήμα προσέγγισης των δύο χωρών για την επίλυση προβλημάτων, αλλά μπορεί να ανοίξει και μια νέα σελίδα στις διμερείς μας σχέσεις, καθώς ήταν η πρώτη επίσκεψη Τούρκου Προέδρου στην Ελλάδα μετά από 65 χρόνια.

«Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης διευκρινίστηκαν ζητήματα και λύθηκαν παρεξηγήσεις που δεν επέτρεπαν την εμβάθυνση των σχέσεων της Ελλάδας με τη γείτονα, στο πλαίσιο της πολυδιάστατης και ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης».

Η καθαρή και σαφής τοποθέτηση σε ό,τι αφορά το αδιαπραγμάτευτο της συνθήκης της Λοζάνης, προσθέτουν τα μέλη του Π.Σ, ήταν αυτονόητη, καθώς «θεωρούμε ότι αποτελεί τον θεμέλιο λίθο πάνω στον οποίο έχουν οικοδομηθεί οι σχέσεις εμπιστοσύνης, φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ των δύο χωρών. Θετική ήταν η δήλωση του Προέδρου Ερντογάν ότι η Τουρκία ΄΄δεν εποφθαλμιά τα εδάφη καμίας χώρας και καμίας γειτονικής χώρας΄΄.»

«Να παρθούν περαιτέρω μέτρα για τη στήριξη της μουσουλμανικής μειονότητας»

Επίσης, θετικά αποτιμάται η αναγνώριση των πολλαπλών προελεύσεων των πολιτών της μειονότητας, που αναγνώρισε ο Τούρκος Πρόεδρος, αλλά και η αποδοχή ότι τα ζητήματα της μουσουλμανικής μειονότητας είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του ελληνικού κράτους. Είναι, όμως, αναγκαίο και από τη μεριά της ελληνικής κυβέρνησης να παρθούν περαιτέρω μέτρα για την προστασία και τη στήριξη της μουσουλμανικής μειονότητας, και ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση, με προγραμματικές προτάσεις και σχετικές παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024