Νέα στοιχεία έθεσε στην υπόθεση Καμμένου η ΝΔ, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλισμών στη Βουλή η οποία την Παρασκευή έλαβε την πρωτοφανή απόφαση να ακυρώσει προηγούμενη γνωμοδότηση της, με τις ερωτήσεις που έκαναν οι βουλευτές της για τη σχέση του Πάνου Καμμένου με τον Τάσο Μπούρα. Ο υπουργός Αμυνας απάντησε ότι τον γνωρίζει, ότι είναι δημοσιογράφος και σύζυγος στενής συνεργάτιδας του.

Η συζήτηση δεν πήγε σε μεγαλύτερο βάθος ωστόσο η ΝΔ αφήνει να διαρρεύσει ότι θα υπάρξουν αποκαλύψεις για τον ρόλο που έπαιξε ο κ. Μπούρας τους προηγούμενους μήνες στην υπόθεση της συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία και θέτει ερωτήματα για τις προσβάσεις του στο υπουργείο και για την γνωριμία του με τον Βασίλη Παπαδόπουλο.

Μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επισημαινει ότι ο κ. Καμμένος είναι ακόμα πιο εκτεθειμένος αλλά την ίδια μομφή απευθύνει και στον Αλέξη Τσίπρα. Επιπλέον θεωρεί ότι υπάρχει διαδικασία συγκάλυψης του σκανδάλου και προειδοποιεί ότι η αξιωματική αντιπολίτευση όχι μόνο δεν θα νομιμοποιήσει την συγκάλυψη αλλά θα συμβάλλει στην αποκάλυψη του.

«Μετά τη σημερινή απόφαση της Επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής ο κ. Πάνος Καμμένος είναι ακόμη πιο εκτεθειμένος.

Για πρώτη φορά η Επιτροπή Εξοπλισμών ακυρώνει μια γνωμοδότησή της αναγνωρίζοντας έτσι την ύπαρξη σκανδάλου στην υπόθεση πώλησης όπλων μέσω του μεσάζοντα-λαθρέμπορου Β. Παπαδόπουλου στη Σαουδική Αραβία.

Βαρύτατα εκτεθειμένος είναι και ο κ. Τσίπρας που εξακολουθεί να καλύπτει τον συναρχηγό του, ο οποίος έφτασε στο σημείο να υποβάλλει ακόμη και πλαστά έγγραφα στην βουλή σε μια απεγνωσμένη προσπάθειά του να συγκαλύψει τη σκοτεινή υπόθεση στην οποία πρωταγωνιστεί.

Την απόπειρα συγκάλυψης του σκανδάλου φανερώνει και η σημερινή επιλογή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ να αναιρέσουν την προηγούμενη απόφασή τους, η οποία, όπως παραδέχθηκε ακόμη και ο κ. Φίλης, εκθέτει την Κυβέρνηση ηθικά και πολιτικά.

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα νομιμοποιήσει τη διαδικασία συγκάλυψης και θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα που θέλει δεν θέλει η Κυβέρνηση θα απαντηθούν.

Πόσο μάλλον όταν ακόμη και η κυβερνητική πλειοψηφία εισηγούμενη την ακύρωση της συμφωνίας, αναγνωρίζει πλέον και τυπικά ότι η Ελλάδα έχασε 66 εκ. ευρώ εξαιτίας της επιμονής του Υπουργού Άμυνας κ. Καμμένου να χρησιμοποιήσει ως μεσάζοντα τον κ. Παπαδόπουλο», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Δήμητρα Κρουστάλλη

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο