
UNHCR: Να μην επιστραφούν εσπευσμένα οι Ροχίνγκια στη Μιανμάρ
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να αποκατασταθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην πολιτεία Ραχίν στην βόρεια Μιανμάρ προτού επαναπατριστούν Ροχίνγκια από το Μπανγκλαντές σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές για τον εκούσιο επαναπατρισμό. «Είναι κρίσιμης σημασίας να μην επισπευστούν οι επιστροφές ούτε να γίνουν πρόωρα» δήλωσε ο εκπρόσωπος της UNHCR Άντριαν Έντουαρντς σε ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Γενεύη.
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να αποκατασταθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην πολιτεία Ραχίν στην βόρεια Μιανμάρ προτού επαναπατριστούν Ροχίνγκια από το Μπανγκλαντές σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές για τον εκούσιο επαναπατρισμό.
«Είναι κρίσιμης σημασίας να μην επισπευστούν οι επιστροφές ούτε να γίνουν πρόωρα» δήλωσε ο εκπρόσωπος της UNHCR Άντριαν Έντουαρντς σε ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Γενεύη.
«Δεν είναι δυνατόν να μεταφερθούν πίσω άνθρωποι στην πολιτεία Ραχίν ενώ επικρατούν συνθήκες που απλώς δεν είναι βιώσιμες», σημείωσε.
Περίπου 20.000 Ροχίνγκια εγκατέλειψαν την Μιανμάρ για το Μπανγκλαντές τον Νοέμβριο και τουλάχιστον 270 μέχρι στιγμής τον Δεκέμβριο, ανεβάζοντας σε 646.000 τον συνολικό αριθμό αυτών που έχουν φύγει από τη χώρα από τις 25 Αυγούστου, όταν ο στρατός της χώρας ξεκίνησε μια εκστρατεία «εθνοκάθαρσης», όπως καταγγέλλει ο ΟΗΕ, έπειτα από μια σειρά επιθέσεων από Ροχίνγκια αντάρτες, σύμφωνα με την UNHCR και τον Λέοναρντ Ντόιλ του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (OIM).
ΑΠΕ/Reuters,in.gr
- Τσουχτερά πρόστιμα για υπερβολική ταχύτητα – Φτάνουν τα 2.000 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος για ένα χρόνο
- Γιατί υποχωρούν οι πολιτικές «Ποικιλομορφίας-Ισοτιμίας-Συμπερίληψης» στις εταιρείες των ΗΠΑ;
- Δήμος Αθηναίων: 20 νέα μικρά απορριμματοφόρα
- Μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Δύο ταχύτητες στην ελληνική οικονομία
- Νέο Δημοτικό Κυνοκομείο Δήμου Τρικκαίων
- Παραχώρηση συλλογής έργων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
