
Σόφια: Μη επωφελής η συζήτηση περί αναθεώρησης Λωζάννης
Το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας διαμήνυσε ότι οποιαδήποτε συζήτηση για την αναθεώρηση της συνθήκης που καθόρισε τα σύνορα των γειτονικών της χωρών, της Ελλάδας και της Τουρκίας, δεν θα βοηθήσει τη σταθερότητα στην περιοχή.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας διαμήνυσε ότι οποιαδήποτε συζήτηση για την αναθεώρηση της συνθήκης που καθόρισε τα σύνορα των γειτονικών της χωρών, της Ελλάδας και της Τουρκίας, δεν θα βοηθήσει τη σταθερότητα στην περιοχή.
Η ανακοίνωση του υπουργείου δόθηκε στη δημοσιότητα μία ημέρα αφότου ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε για επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάννης.
«Η Βουλγαρία πιστεύει ότι μια συζήτηση για τις ειρηνευτικές συμφωνίες και τα υπάρχοντα σύνορα δεν είναι επωφελής για τη διεθνή κοινότητα και τη σταθερότητα στην περιοχή», αναφέρει η ανακοίνωση.
«Οποιαδήποτε αναθεώρηση των διεθνών συνθηκών μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν αμοιβαίας συμφωνίας μεταξύ των χωρών, βάσει του διεθνούς δικαίου», τόνισε το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας, καλώντας Αθήνα και Άγκυρα «να συνεχίσουν στον δρόμο του διαλόγου».
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Αθηνά Οικονομάκου: Η πρόβα νυφικού σε διάσημο οίκο μόδας
- Κεφαλονιά: Το έγγραφο των εργαζομένων του νοσοκομείου στις καταγγελίες για τα ΤΕΠ μετά τον θάνατο της 19χρονης
- Ο Ολυμπιακός θυμήθηκε την επική πρόκριση επί της Φενέρ και τις επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι (pic, vid)
- Παραιτήθηκε ο Μακάριος Λαζαρίδης – Κατηγορεί την αντιπολίτευση για «λάσπη και συκοφαντία»
- Το πρόγραμμα των play offs της Euroleague: Οι ημερομηνίες του Ολυμπιακού και πότε παίζει ο Παναθηναϊκός εφόσον προκριθεί
- Ο Τομ Κρουζ αγνώριστος με γκρίζα μαλλιά και κοιλιά σε βίντεο από την ταινία «Digger» του Ινιάριτου
