«Με μία δήλωση που αποτελεί μνημείο ανευθυνότητας, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας παραδέχθηκε χθες στο γερμανικό περιοδικό Spiegel ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί πως δεν θα υπάρξουν νεκροί στη Μόρια από την κακοκαιρία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Όπως αναφέρει η Πειραιώς, είναι «πια προφανές ότι ο κ. Μουζάλας δεν έχει καμία συναίσθηση του ρόλου του. Όπως άλλωστε και ο πρωθυπουργός που διατηρεί στη θέση του έναν υπουργό, ο οποίος αντί να κάνει τη δουλειά του, παριστάνει το σχολιαστή των εικόνων ντροπής στα κέντρα υποδοχής, για τις οποίες φέρει ακέραιη την ευθύνη».

«Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε αυτή την κατάσταση», απάντησε νωρίτερα στο Spiegel ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Μουζάλας, ερωτηθείς εάν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρξουν και πάλι θύματα στη Μόρια της Λέσβου ενόψει του χειμώνα.

Διευκρίνισε ότι το αργότερο έως τις 15 Δεκεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η προετοιμασία στη Μόρια καθώς όπως είπε «ήδη στέλνουμε περισσότερο εξοπλισμό και τρόφιμα στον καταυλισμό».

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr