Συνάντηση Τσίπρα – Λάτση στα σκαριά
Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσπάθεια που γίνεται είναι να καθίσουν γύρω από το ίδιο τραπέζι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο Σπύρος Λάτσης, επικεφαλής του ομώνυμου ομίλου.
Μια συνάντηση, που αν τελικώς πραγματοποιηθεί, θα προκαλέσει μεγάλη συζήτηση, βρίσκεται στα σκαριά τα τελευταία εικοσιτετράωρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσπάθεια που γίνεται είναι να καθίσουν γύρω από το ίδιο τραπέζι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο Σπύρος Λάτσης, επικεφαλής του ομώνυμου ομίλου.
Η ατζέντα της συζήτησης, εφόσον γίνει, γνωστή: η επένδυση στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, η αποκρατικοποίηση των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ), αλλά και μια σειρά από επιμέρους θέματα, επενδυτικού ενδιαφέροντος.
Πρόθεση του πρωθυπουργικού γραφείου είναι η περίπτωση του Ελληνικού να κλείσει το γρηγορότερο δυνατό. Νωρίτερα σήμερα το in.gr δημοσίευσε το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που έχει ήδη ετοιμασθεί, προκειμένου η επένδυση να μπει στην τελική της ευθεία, μετά από χρόνια καθυστερήσεων. Όλα δείχνουν ότι τόσο τα αρχαιολογικά εμπόδια, όσο κι αυτό του ύψους των κτιρίων που θα χτισθούν στην έκταση που θα αξιοποιηθεί, ξεπερνιούνται.
Σε ό,τι αφορά στην αποκρατικοποίηση των ΕΛΠΕ, η σχετική πρόθεση είναι εκπεφρασμένη και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρόσληψη των δύο συμβούλων για το project. Πρόκειται για την Goldman Sachs και την Εθνική Τράπεζα.
Αν όλα πάνε καλά, η σχετική διαδικασία θα ξεκινήσει κάποια στιγμή μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018.
Οι δύο άντρες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν κι άλλα θέματα, καθώς τα μέτωπα είναι πολλά και ανοικτά. Μένει, ωστόσο, το ραντεβού να οριστικοποιηθεί.
Η σχετική πρόθεση, πάντως, υπάρχει και από τις δύο πλευρές, όπως διαβεβαιώνεται.
in.gr
- Το μυστικό για μακροζωία «κρύβεται» στους γλουτούς;
- Υποκλοπές: Τα επίμονα ερωτήματα που επαναλαμβάνονται προς τον Άρειο Πάγο και η ώρα των ευθυνών
- Ευρώπη: Σκέψεις να ανοίξουν οι κάνουλες των αποθεμάτων καυσίμων – Το πλάνο της ΕΕ και ο κομβικός Ιούνιος
- Συνταγή: Σπανακοπιτάκια με σαλάτα ντομάτας
- Airbus: Παραγγελία – μαμούθ 19 δισ. δολαρίων από την AirAsia
- «Σε ισχύ η κατάπαυση πυρός», λέει ο Τραμπ μετά τα εκατέρωθεν πλήγματα ΗΠΑ και Ιράν στα Στενά του Ορμούζ
- Διατροφή: Τα πέντε θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε (όσο μεγαλώνουμε)
- Αφρικανική σκόνη, μικρή πτώση της θερμοκρασίας και… καταιγίδες σήμερα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 08.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/greg-rakozy-oMpAz-DN-9I-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442