Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε υψηλό επίπεδο εξαμήνου έναντι του ευρώ ανατιμήθηκε η στερλίνα

Σε υψηλό επίπεδο εξαμήνου έναντι του ευρώ ανατιμήθηκε η στερλίνα

Σε υψηλό επίπεδο εξαμήνου ανατιμήθηκε, την Παρασκευή, η στερλίνα έναντι του ευρώ, εν μέσω ανακούφισης από τη συμφωνία της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προχωρήσουν σε συζητήσεις για το εμπόριο στη μετά το Brexit περίοδο και για μία μεταβατική περίοδο. Η στερλίνα ενισχύθηκε στις 86,90 πένες ανά ευρώ, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τις 9 Ιουνίου, για να υποχωρήσει στη συνέχεια στα 87,15 πένες, σημειώνοντας ημερήσια άνοδο 0,3%.

Σε υψηλό επίπεδο εξαμήνου ανατιμήθηκε, την Παρασκευή, η στερλίνα έναντι του ευρώ, εν μέσω ανακούφισης από τη συμφωνία της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προχωρήσουν σε συζητήσεις για το εμπόριο στη μετά το Brexit περίοδο και για μία μεταβατική περίοδο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι έχει γίνει αρκετή πρόοδος μετά την εργασία των δύο πλευρών τη νύχτα για να συμφωνήσουν σχετικά με το καθεστώς των ιρλανδικών συνόρων, θέμα που είχε ματαιώσει την επίτευξη της συμφωνίας την περασμένη Δευτέρα.

Η στερλίνα ενισχύθηκε στις 86,90 πένες ανά ευρώ, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τις 9 Ιουνίου, για να υποχωρήσει στη συνέχεια στα 87,15 πένες, σημειώνοντας ημερήσια άνοδο 0,3%. Όσον αφορά τη σταθμισμένη με το εμπόριο της Βρετανίας ισοτιμία της, η στερλίνα σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο. Έναντι του ελβετικού φράγκου, έχει καλύψει σχεδόν όλες τις απώλειες που είχε μετά το δημοψήφισμα για το Brexit πριν από 18 μήνες.

Η σύσταση της Κομισιόν ότι έχει γίνει αρκετή πρόοδος θα σταλεί στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα. Οι κατευθυντήριες γραμμές του σχεδίου δείχνουν ότι η μεταβατική περίοδος θα διαρκέσει περίπου δύο έτη.

Άλμα στα 1,3521 δολάρια

Κατά το διάστημα αυτό, η Βρετανία θα παραμείνει στην τελωνειακή ένωση και την ενιαία αγορά, αλλά δεν θα μετέχει πλέον στους θεσμούς της ΕΕ ούτε θα έχει δικαίωμα ψήφου, ενώ θα εξακολουθεί να υπόκειται στη νομοθεσία της ΕΕ. «Εάν η Βρετανία και η ΕΕ μπορούν να συμφωνήσουν γρήγορα μία μεταβατική περίοδο τουλάχιστον δύο ετών στο πρώτο τρίμηνο του 2018, τότε οι μεγάλες αλλαγές λόγω του Brexit θα επέλθουν μετά από τρία χρόνια», δήλωσε ο αναλυτής ισοτιμιών νομισμάτων της Nomura.

Το βρετανικό νόμισμα έκανε άλμα στα 1,3521 δολάρια μετά την είδηση (της συμφωνίας) και στη συνέχεια υποχώρησε λίγο πάνω από τα 1,35 δολάρια, καθώς το αμερικανικό νόμισμα ανατιμήθηκε γενικά.

ΑΠΕ/Reuters,in.gr

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024