Ειδικά σεμινάρια «Τι χρειάζεται να γνωρίζεις για την αιμοκάθαρση»
Kύκλος ειδικών σεμιναρίων στο ζήτημα της αιμοκάθαρσης οργανώνεται από την Ελληνική Νεφρολογική Εταιρεία Νοσηλευτών με την στήριξη του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center και υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας, προσβλέποντας στην ενδυνάμωση των αιμοκαθαιρόμενων ασθενών και των οικογένειών τους μέσα από τη γνώση για τη συμμετοχική αντιμετώπιση των θεμάτων που καθορίζουν την καθημερινότητα τους.
Kύκλος ειδικών σεμιναρίων στο ζήτημα της αιμοκάθαρσης οργανώνεται από την Ελληνική Νεφρολογική Εταιρεία Νοσηλευτών με την στήριξη του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center και υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας, προσβλέποντας στην ενδυνάμωση των αιμοκαθαιρόμενων ασθενών και των οικογένειών τους μέσα από τη γνώση για τη συμμετοχική αντιμετώπιση των θεμάτων που καθορίζουν την καθημερινότητα τους.
Τα ειδικά σεμινάρια καλύπτουν έναν κύκλο πέντε μαθημάτων με θέμα «Τι χρειάζεται να γνωρίζεις για την αιμοκάθαρση».
Όλα τα μαθήματα θα διεξαχθούν στο Αμφιθέατρο του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center σε προκαθορισμένες ημερομηνίες και ώρες (με έναρξη την προσεχή Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 και ακολούθως μια Κυριακή κάθε μήνα μέχρι και τον προσεχή Απρίλιο) και θα καλύψουν τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:
1. Το αλφάβητο της αιμοκάθαρσης: Βασικές γνώσεις για τις μεθόδους αιμοκάθαρσης και την αγγειακή προσπέλαση
2. Τι τρώμε στην αιμοκάθαρση
3. Κατανοούμε τον εργαστηριακό έλεγχο και τα φάρμακά μας
4. Ποιότητα ζωής στην αιμοκάθαρση (γυμναστική, ταξίδια, διασκέδαση, σεξουαλικότητα)
5. Οξέα συμβάματα στην αιμοκάθαρση: Τι μπορεί να «πάει στραβά» σε μια συνεδρία αιμοκάθαρσης
Οι θεματικές ενότητες απευθύνονται πρωτίστως σε ασθενείς που βρίσκονται στην αιμοκάθαρση και στις οικογένειες τους, αλλά είναι ανοιχτές -με ελεύθερη είσοδο- σε κάθε ενδιαφερόμενο επαγγελματία στο χώρο της Υγείας (ιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγους κ.α.).
Η συνολική διάρκεια κάθε μαθήματος είναι δύο ώρες, ενώ η διάρκεια της κεντρικής εισήγησης δεν υπερβαίνει τα 20 λεπτά. Στον υπόλοιπο χρόνο κάθε ενότητας διεξάγεται διάλογος με ερωτήσεις και απαντήσεις επί του θέματος.
Ολοκληρώνοντας τον κύκλο των μαθημάτων θα εκδοθούν πρακτικά με τις εισηγήσεις και τις κυριότερες ερωταπαντήσεις, προκειμένου να διατεθούν ως εγχειρίδιο γνώσης στους ασθενείς, ιδιαίτερα δε στους νεο-εντασσόμενους.
health.in.gr
- Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στη λάσπη η Μονή Επανωσήφη – Δυνατοί άνεμοι σάρωσαν καταστήματα στον Άγιο Νικόλαο
- Κακοκαιρία Byron: Ήχησε το 112 στην περιοχή «Ποντιακά» Ελευσίνας – Πιθανή υπερχείλιση του ποταμού
- Ο Μανδάς αναφέρθηκε στο μέλλον του: «Δεν έχω μιλήσει με κανέναν»
- Ο Κουέντιν Ταραντίνο τελικά «δεν αντέχει» τους μισούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ – Και πιο πολύ τον Όουεν Γουίλσον
- Πούτιν: Θερμή υποδοχή του Ρώσου προέδρου στην Ινδία – Στο επίκεντρο το πετρέλαιο, υπό την πίεση των ΗΠΑ
- Το Παγκόσμιο Κύπελλο… ξεκινάει: Το βράδυ της Παρασκευής η κλήρωση του Μουντιάλ 2026
- Κακοκαιρία Byron: Υπερχείλισε ποταμός – Κινδύνευσαν τουρίστες και κάτοικοι στη Φοινικούντα
- Αγρότες: Χιλιάδες τρακτέρ στους δρόμους, «η πιο μεγάλη κινητοποίηση από το 2016» – Στα σκοινιά η κυβέρνηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442