
ΚΕΕΛΠΝΟ: Αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς
Τις τελευταίες οκτώ ημέρες έχουν καταγραφεί 86 νέα κρούσματα ιλαράς, ανεβάζοντας τον αριθμό των ασθενών, από 604 στους 690, μεταξύ των οποίων και δύο νεκροί.
Σε εγρήγορση βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας, καθώς σημειώνεται αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς.
Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) στην τελευταία έκθεσή του, τις τελευταίες οκτώ ημέρες καταγράφηκαν 86 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν νοσήσει στους 690.
«Στη μεγάλη πλειονότητα πρόκειται κυρίως για μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από τον γενικό πληθυσμό, ηλικίας 25-44 ετών, που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας, που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι» υπογραμμίζεται στην ίδια έκθεση.
Σημειώνεται πως τις τελευταίες ώρες καταγράφηκε δεύτερος νεκρός από ιλαρά στην Ελλάδα. Πρόκειται για έναν 17χρονο Ρομά που δεν είχε εμβολιαστεί και νοσηλευόταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας.
Ο άτυχος νέος πέθανε από εγκεφαλίτιδα, μια θανατηφόρα επιπλοκή της νόσου, όπως αναφέρει η επιδημιολογική εβδομαδιαία έκθεση του.
Ο πρώτος θάνατος καταγράφηκε στις αρχές Οκτωβρίου και επρόκειτο για ένα μωρό 11 μηνών, από την κοινότητα Ρομά, ανεμβολίαστο, το οποίο έπασχε από υποκείμενη δυστροφία.
Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, παιδιά, έφηβοι και ενήλικες που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν ιστορικό νόσου πρέπει να είναι εμβολιασμένοι με 2 δόσεις εμβολίου για την ιλαρά.
in.gr
- Λονδίνο: Πανικός στους δρόμους με πάνω από 80.000 διαδηλωτές στους δρόμους
- ΣΥΡΙΖΑ: Η απάντηση Πολάκη μετά τη διαγραφή του
- Μπαρτζώκας για Βεζένκοφ: «Θα μπορούσε να παίξει, αλλά δεν θέλαμε να ρισκάρουμε»
- Διαρρήκτες εισέβαλαν σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή της Ακρόπολης – Αφαίρεσαν τιμαλφή μεγάλης αξίας
- Duran Duran – Από τη Βρετανία της οικονομικής ύφεσης στην κορυφή του κόσμου
- Η Βενεζουέλα μετά τον Μαδούρο: Τι έχει αλλάξει από την βίαιη απομάκρυνσή του; Και τι όχι
