Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο Εφετείο ο Μιχάλης Χατζηγιάννης για τα εμβάσματα

Στο Εφετείο ο Μιχάλης Χατζηγιάννης για τα εμβάσματα

Μία τυπική διαδικασία έφερε την Τετάρτη στο Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας τον γνωστό τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη.

Μία τυπική διαδικασία έφερε την Τετάρτη στο Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας τον γνωστό τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη.

Η υπόθεση του κρίνεται ξανά και όπως είπε ο δικηγόρος του η εμφάνισή του ήταν τυπική για να καταστεί αμετάκλητη η αθωωτική δικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο τραγουδιστής όπως είναι γνωστό ελέγχεται την τελευταία πενταετία με επίκεντρο το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, που κατηγορείται ότι τέλεσε για τα εμβάσματα ύψους 5.300.000 ευρώ που έστειλε στην Κύπρο τη διετία 2010-2011.

Ο καλλιτέχνης έχει μεν ήδη δικαιωθεί στα διοικητικά δικαστήρια ενώ ήδη έχει αθωωθεί και για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης αυτής και συγκεκριμένα για φοροδιαφυγή.

Κι ενώ οι δικαστές είχαν κρίνει τότε ότι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο ο καλλιτέχνης δεν απέκρυβε εισοδήματα από την Εφορία και πως τα ποσά των εμβασμάτων προέρχονταν από εισοδήματα περασμένων ετών, ήρθε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών να τον παραπέμψει σε δίκη για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης άσκησε έφεση στο συγκεκριμένο βούλευμα και η εισαγγελέας Εφετών πρότεινε απόρριψη της έφεσης για τυπικούς λόγους.

Στη συνέχεια το Συμβούλιο Εφετών διαφώνησε, στέλνοντας τη δικογραφία πίσω στην εισαγγελέα προκειμένου να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης και να προτείνει την παραπομπή ή μη του τραγουδιστή στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για ξέπλυμα.

Τον περασμένο Ιούνιο η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να μη γίνει κατηγορία σε βάρος του, ωστόσο τον τελευταίο λόγο θα έχει το Συμβούλιο Εφετών, που τον κάλεσε σήμερα ενώπιον του. Ο δημοφιλής καλλιτέχνης, του οποίου οι λογαριασμοί παραμένουν δεσμευμένοι, προσκόμισε στο Συμβούλιο Εφετών και το πλήρες κείμενο της απόφασης του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με βάση την οποία κρίθηκε αθώος για το αδίκημα της φοροδιαφυγής.

Ο ίδιος δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις ενώ ο συνήγορός του χαρακτήρισε καθαρά τυπικό το θέμα, με δεδομένο ότι και η εισαγγελέας είχε προτείνει την αθώωσή του.

Μίνα Μουστάκα

in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024