Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Σε πανηγυρικό κλίμα η κοινή συνεδρίαση ΔΗΣΥ – Ποταμιού
Στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής ήταν διάχυτη και η αισιοδοξία για την επόμενη μέρα

Σε πανηγυρικό κλίμα η κοινή συνεδρίαση ΔΗΣΥ – Ποταμιού

Η πρώτη κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών ομάδων ΔΗΣΥ και Ποταμιού, των κομμάτων που συνέπραξαν για να δημιουργθεί το Κίνημα Αλλαγής, έγινε σε κλίμα πανηγυρικό. Στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής ήταν διάχυτη και η αισιοδοξία για την επόμενη μέρα.

Η πρώτη κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών ομάδων ΔΗΣΥ και Ποταμιού, των κομμάτων που συνέπραξαν για να δημιουργθεί το Κίνημα Αλλαγής, έγινε σε κλίμα πανηγυρικό. Στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής ήταν διάχυτη και η αισιοδοξία για την επόμενη μέρα.

Τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα δείχνουν οτι ο νέος φορέας μπορεί να αποτελέσει την επιλογή των απογοτευμένων από τον ΣΥΡΙΖΑ ψηφοφόρων.

Πρώτος πήρε το λόγο, καταχειροκροτούμενος ο Νίκος Αλιβιζάτος που επιχείρησε να κάνει ένα απολογισμό της διαδικασίας εκλογής. «Νομίζω τα καταφέραμε», τόνισε εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την πορεία του νέου φορέα.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης που πήρε το λόγο αμέσως μετά, αναφερόμενος στο όνομα του νέου φορέα τόνισε οτι οι λέξεις κίνημα και αλλαγή είναι αυτές που οφείλουν να ενώνουν το χώρο. Κίνημα γιατί δεν θέλουμε να φτιάξουμε ενα ακόμα κόμμα. Και τη λέξη αλλαγή την χρησιμοποιήσαμε όλοι οι υποψήφιοι προεκλογικά επεσήμανε.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε οτι ο μεγάλος αντίπαλος του νέου φορέα είναι ο λαικισμός και τόνισε με νόημα οτι όλες οι αλλαγές που θέλουμε θα πρέπει να αρχίσουν από τη λειτουργία του κόμματος.
Ο κ. Θεοδωράκης άσκησε δριμύτατη και εφ όλης της ύλης κριτική στην κυβέρνηση και τόνισε οτι η χώρα χρειάζεται θεσμική ανασυγκρότηση.

Η Φώφη Γεννηματά που έγινε δεκτή με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα απο τους βουλευτές και τα στελέχη των δύο κομμάτων, στην ομιλία της περιέγραψε την αντιπολιτευτική τακτική αλλά και τα βήματα προς το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα.
Η επικεφαλής του νέου φορέα χαρακτήρισε τη συνεδρίαση πρώτο σημαντικό βήμα υλοποίησης της εντολής των 210 χιλιάδων πολιτών που προσήλθαν στις κάλπες.
Υπεραμύνθηκε της αυτόνομης πορείας του Κινήματος Αλλαγής λέγοντας οτι ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να το εντάξουν σε διάφορα πολιτικά μέτωπα.
Η κυρία Γεννηματά έκανε λόγο για ένα φορέα που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό και θα αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς.«Ταράξαμε τα νερά», ανέφερε και τόνισε την ανάγκη στρατηγικής ήττας του Συριζα αλλα και της παρεμπόδισης της επιστροφής στην εξουσία των συντηρητικών πολιτικών.
Η επικεφαλής του νέου φορέα επιχείρησε να αποδομήσει το αφήγημα του πρωθυπουργού για έξοδο απο το Μνημόνιο λέγοντας οτι αποτελεί μια ακόμα προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού. «Πρόκειται για μια έξοδο-μαϊμού», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η κυρία Γεννηματά τόνισε την ανάγκη να φύγει η επικίνδυνη όπως την χαρακτήρισε, κυβέρνηση επεσήμανε όμως οτι το κύριο βάρος της προσπάθειας θα πρέπει να πέσει στην προβολή της εναλλακτικής πρότασης του Κινήματος Αλλαγής.
Η κυρία Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση ατην κυβέρνηση για τους πλειστριασμούς της πρώτης κατοικίας και τόνισε οτι άμεσα θα υπάρξει νομοθετική πρόταση για την προστασία της πρώτης κατοικίας.
Επίσης χαρακτήρισε εγκληματική την πώληση μονάδων της ΔΕΗ και προαννήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία και στο θέμα αυτό. Κριτική στην κυβέρνηση ασκήθηκε για τα οικογενειακά επιδόματα αλλα και στο θέμα της νομοθεσίας για την απεργίας.
Σε οτι αφορά την υπόθεση όπλων στη Σ. Αραβία την χαρακτήρισε σκανδαλώδη λέγοντας οτι η έρευνα θα συνεχιστεί.
Από τα βέλη της κυρίας Γεννηματά δεν ξέφυγε ο Κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ που όπως τόνισε «πάει όλο και πιο δεξιά».

Δημήτρης Χόνδρος

in.gr

Only in

Βαρύ πλήγμα για τους Δημοκρατικούς - Χάνουν τη στήριξη ενός από τα μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα

Δύο ημέρες μετά την συνάντηση του συνδικάτου με την Κάμαλα Χάρις, το συνδικάτο επέλεξε να μην υποστηρίξει κανένα στις εκλογές στις ΗΠΑ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024