Ένα από τα διαμάντια των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων γέμισε και πάλι ζωή. Το Κλειστό γήπεδο του Γαλατσίου, άνοιξε την Κυριακή τις πύλες του για τους δημότες της περιοχής -και όχι μόνο- προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά ένα χώρο που πρόκειται να αλλάξει την ποιότητα ζωής τους.

Χάρη στις συνεχείς προσπάθειες του Δήμου Γαλατσίου, στον οποίο και επίσημα παραχωρήθηκε το Ολυμπιακό σύμπλεγμα, η έκταση αυτή μαζί με τις υποδομές της, πρόκειται να αποτελέσει θερμοκήπιο δραστηριοτήτων που θα δώσουν στους κατοίκους της περιοχής τη δυνατότητα να γυμνάζονται, να απασχολούν δημιουργικά τα παιδιά τους, να παρακολουθούν και να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις ή απλά να απολαμβάνουν τον περίπατό τους σε μια ασφαλή και καθαρή περιοχή.

Οι εκδηλώσεις της Κυριακής με τίτλο «Παίζουμε στη χώρα του Παλαί», ήταν μόνο μία μικρή γεύση για τοι πώς ο Δήμος σκοπεύει να αξιοποιήσει την εγκατάσταση. Από νωρίς το πρωί, η σάλα του Κλειστού γηπέδου μπάσκετ άνοιξε και υποδέχθηκε χιλιάδες παιδιά όλων των ηλικιών μαζί με τους γονείς τους.

Έφταναν εκεί με το χαριτωμένο τρενάκι το οποίο τους παραλάμβανε από την κεντρική είσοδο και αφού πρώτα τους ξεναγούσε στην Ολυμπιακή Εγκατάσταση για μια πρώτη γνωριμία με το χώρο, τους αποβίβαζε στην είσοδο του Παλαί.

Εκεί αναλάμβαναν δράση εξειδικευμένοι παιδαγωγοί και καλλιτέχνες, οι οποίοι φρόντιζαν για την …καλοπέραση των μικρών επισκεπτών: Τραμπολίνο, φουσκωτά, τείχη αναρρίχησης καi παιδικούς στίβους μάχης, περίμεναν τα παιδιά, προσαρμοσμένα πάντα στις ανάγκες της ηλικίας τους.

Και πριν ολοκληρώσουν τη βόλτα τους, τα μαγικά πινέλα καλλιτεχνών, μεταμόρφωναν τα χαμογελαστά πρόσωπά τους, σε αγαπημένους τους ήρωες.

H ολοήμερη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συναυλία της Μαρίνας Σάττι η οποία ως … Μάντισσα προέβλεψε ότι το Παλαί του Γαλατσίου θα γίνει το νέο στέκι της πόλης!

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο