Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αντιπαράθεση Μοσκοβισί - Κούλογλου για το ελληνικό πρόγραμμα

Αντιπαράθεση Μοσκοβισί – Κούλογλου για το ελληνικό πρόγραμμα

«Οι δηλώσεις του πρώην προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ότι οι τράπεζες σώθηκαν εις βάρος των φορολογούμενων και του επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί ότι τα ελληνικά προγράμματα ήταν ένα σκάνδαλο δημοκρατίας, έρχονται πολύ καθυστερημένα», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου σε τηλεοπτική αντιπαράθεση με τον Πιέρ Μοσκοβισί στη γαλλική τηλεόραση FranceInfo.

«Οι δηλώσεις του πρώην προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ότι
οι τράπεζες σώθηκαν εις βάρος των φορολογούμενων και του επιτρόπου Πιερ
Μοσκοβισί ότι τα ελληνικά προγράμματα ήταν ένα σκάνδαλο δημοκρατίας,
έρχονται πολύ καθυστερημένα», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος
Κούλογλου σε τηλεοπτική αντιπαράθεση με τον Πιέρ Μοσκοβισί στη γαλλική
τηλεόραση FranceInfo.

Είναι πολύ αργά, καθώς η Ελλάδα βυθίστηκε στην ύφεση, το ΑΕΠ της μειώθηκε και τίθενται σοβαρά ερωτήματα για το μέλλον και το τι θα συμβεί, είπε ο κ. Κούλογλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος απάντησε πως «δεν θα πω ότι ήταν λάθος μου. Δεν είμαι ούτε διεστραμμένος, ούτε σχιζοφρενής. Επίσης, δεν μου αρέσει να μου κάνουν κριτική για αποφάσεις στις οποίες έχω συμβάλει. Στο τέλος οδηγήθηκα στο συμπέρασμα ότι πήγαμε πιο μακριά από ό,τι έπρεπε και πιέσαμε την Ελλάδα περισσότερο από όσο άντεχε», προσθέτει το ίδιο κείμενο.

Μετά τις διαπιστώσεις αυτές, είπε ο Στέλιος Κούλογλου, «ελπίζουμε ότι θα αλλάξουν τα πράγματα. Μέχρι στιγμής βλέπουμε να ζητούν επιπλέον μέτρα λιτότητας με περικοπές συντάξεων, που ήδη έχουν κοπεί αρκετές φορές. Πρέπει να λάβουμε μέτρα θαρραλέα προς την αντίθετη κατεύθυνση, να μην ζητούμε πράγματα που δεν μπορούν να υποστηριχθούν και φυσικά να διευθετήσουμε και το ζήτημα του χρέους. Δεν πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε τα ίδια λάθη. Δεν είναι μόνο θέμα δημοκρατίας, είναι και θέμα οικονομίας. Οι περικοπές σημαίνουν πτώση της κατανάλωσης και κατ’ επέκταση περισσότερη ύφεση. Είναι ένας φαύλος κύκλος στον οποίο είμαστε τα τελευταία 8 χρόνια».

«Η Ελλάδα έπρεπε να κάνει μεταρρυθμίσεις και επρόκειτο για μεταρρυθμίσεις ουσιώδεις για την διαμόρφωση μιας κοινωνίας και μιας οικονομίας πιο αποτελεσματικών. Εάν ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να πάρει κοινωνικά μέτρα κανείς δεν θα τον κατηγορήσει», ανταπάντησε ο Ευρωπαίος επίτροπος στα σχόλια του Στέλιου Κούλογλου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024