Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αίτημα συμβολαιογράφου στο ΣτΕ για «πάγωμα» πλειστηριασμών

Αίτημα συμβολαιογράφου στο ΣτΕ για «πάγωμα» πλειστηριασμών

Aίτημα για προσωρινό «πάγωμα» των πλειστηριασμών υπέβαλε στο Συμβούλιο της Επικρατείας συμβολαιογράφος. Πρόκειται για τη συμβολαιογράφο Λαυρίου Ελένη Καραγεωργοπούλου, η οποία ζητεί από τον πρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Νικόλαο Σακελλαρίου να εκδώσει προσωρινή διαταγή για να «παγώσουν» προσωρινά οι πλειστηριασμοί. Η συμβολαιογράφος με δικηγόρους την πρώην πρόεδρο της Βουλής, Ζ.Κωνσταντοπούλου και τον Κ.Ζηκογιάννη κατέθεσε στο ΣτΕ και αίτηση αναστολής.

Aίτημα για προσωρινό «πάγωμα» των πλειστηριασμών υπέβαλε στο Συμβούλιο της Επικρατείας μία συμβολαιογράφος. Πρόκειται για τη συμβολαιογράφο Λαυρίου Ελένη Καραγεωργοπούλου, η οποία ζητεί από τον πρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Νικόλαο Σακελλαρίου να εκδώσει προσωρινή διαταγή για να «παγώσουν» προσωρινά οι πλειστηριασμοί.

Η συμβολαιογράφος με δικηγόρους την πρώην πρόεδρο της Βουλής και πρόεδρο του κόμματος «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Κωνσταντίνο Ζηκογιάννη κατέθεσε στο ΣτΕ και αίτηση αναστολής.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου το πρωί της Τετάρτης μάλιστα αναμένεται να επισκεφθεί τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου για το μείζον αυτό ζήτημα, με αδιαμφισβήτητες κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις.

Η συμβολαιογράφος ζητεί να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση της τελευταίας επαναληπτικής γενικής συνέλευσης (27.11.2017) του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου με την οποία ανεστάλη η προηγούμενη με την οποία είχε αποφασιστεί η αποχή των συμβολαιογράφων από όλους τους πλειστηριασμούς έως 31 Δεκεμβρίου 2017.

Η προσφεύγουσα υποστηρίζει ότι με αντισυνταγματικό και παράνομο τρόπο ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, κ.λπ. επισπεύδει την έναρξη των πλειστηριασμών χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις, ενώ την ίδια στιγμή απειλείται βλάβη των συνταγματικών δικαιωμάτων όλων των Ελλήνων πολιτών και μάλιστα των ασθενέστερων, όπως απειλείται και βλάβη των ίδιων των συμβολαιογράφων.

Μάλιστα, σημειώνει ότι από την διεξαγωγή των πλειστηριασμών την περασμένη Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2017 επήλθε ανεπανόρθωτη βλάβη στο Δημόσιο συμφέρον, στο κοινωνικό σύνολό αλλά και στους ίδιους τους συμβολαιογράφους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την αίτηση-δήλωση -διαμαρτυρία την κοινοποίησε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Μίνα Μουστάκα

in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024