Αγωγή κατά του ελληνικού κράτους επειδή δεν αναλαμβάνει την αποκατάσταση
της υγείας και την ιατροφαρμακευτική της περίθαλψη, κατέθεσε η μητέρα
της Μυρτώς Κοτρώτσου, η οποία πριν από 5,5 χρόνια είχε δεχθεί άγρια
επίθεση στην Πάρο από νεαρό Πακιστανό.

Η μητέρα της άτυχης κοπέλας, Μαρία Κοτρώτσου, κατέθεσε αγωγή εναντίον του ελληνικού κράτους, όπως ανέφερε, μιλώντας στο radio1d.gr.

Εξήγησε πως το ελληνικό κράτος δεν φροντίζει την Μυρτώ και δεν αναλαμβάνει την αποκατάσταση της υγείας της και την ιατροφαρμακευτική της περίθαλψη προσθέτοντας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση βοήθησε και έστειλε την Μυρτώ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το κράτος, σημείωσε, χορηγεί ένα επίδομα 730 ευρώ το μήνα, το οποίο όμως -όπως λέει- δεν επαρκεί ούτε για τα στοιχειώδη της θεραπείας. Άλλωστε, η καθημερινότητα της περιλαμβάνει θεραπείες και πολλά φάρμακα που την βοηθούν να κρατηθεί στη ζωή.

Υπογράμμισε ότι κινήθηκε δικαστικά κατά του Ελληνικού Δημοσίου και θα πάει μέχρι τέλους το δικαστικό αγώνα, προκειμένου να μην βρεθεί κανείς στη θέση της Μυρτώς. Δεν είναι δυνατόν, τόνισε η κυρία Κοτρώτσου, να αδιαφορεί το κράτος για τη Μυρτώ και να μην της παρέχει τα αναγκαία.

Έχουμε και δικαιώματα, όχι μόνο υποχρεώσεις και αυτά διεκδικώ με την αγωγή κατά του κράτους, σημείωσε επίσης, εξηγώντας πως αυτή τη στιγμή η Μυρτώ επιβιώνει λόγω της συνεισφοράς ιδιωτών, καθώς το κράτος αδιαφορεί πλήρως.

Όπως αναφέρει, οι αρμόδιοι της είπαν ότι, αν ήταν Έλληνας ο δράστης, θα ήταν διαφορετική η κατάσταση. Επειδή όμως είναι Πακιστανός, η χώρα του δεν έχει υπογράψει κάποια διμερή σύμβαση με την Ελλάδα και η Ελλάδα δεν μπορεί να αναλάβει τα ιατρικά έξοδα της Μυρτώς…

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο