Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα μηνύματα των πολιτικών στον τηλεμαραθώνιο της UNICEF

Τα μηνύματα των πολιτικών στον τηλεμαραθώνιο της UNICEF

Μηνύματα στον τηλεμαραθώνιο της UNICEF για τα παιδιά έστειλε η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, σημειώνοντας της ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες που υπάρχουν.

Ιατροφαρμακευτική προστασία και εμβολιασμό επιδιώκει η Ελληνική Επιτροπή της UNICEF να παρέχει στα παιδιά που αντιμετωπίζουν το φάσμα της φτώχειας, με Τηλεμαραθώνιο, που βρίσκεται σε εξέλιξη και πραγματοποιείται στο στούντιο της ΕΡΤ και με το σύνθημα «Ένα ευρώ, μία ζωή».

Στην σημερινή διοργάνωση συμμετέχουν δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, πολιτικοί, αθλητές και συγγραφείς. Μηνύματα στέλνει η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, προσφορές δίνουν σχολεία, Δήμοι και Περιφέρειες ενώ αντιπροσωπείες από τον χώρο του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ προσφέρουν για δημοπρασία αθλητικά προϊόντα υπογεγραμμένα από παίκτες ομάδων.

Στοιχειώδες χρέος χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος την στήριξη ενεργώς της προσπάθειας της UNICEF να συμπαρασταθεί στα παιδιά, ιδίως στις πιο φτωχές χώρες του Κόσμου για τον εμβολιασμό των παιδιών, σε μήνυμά του στον Τηλεμαραθώνιο της UNICEF και της ΕΡΤ.

«Αν κάνουμε μιαν ειλικρινή αποτίμηση των συνεπειών της διπλής παγκόσμιας κρίσης, της οικονομικής κρίσης και της κρίσης που προκαλεί ο πόλεμος, καταλήγουμε, χωρίς αμφιβολία, σ’ ένα πραγματικά θλιβερό συμπέρασμα: Τα μεγαλύτερα θύματά της είναι τα παιδιά. Έχουμε λοιπόν στοιχειώδες χρέος να στηρίξουμε ενεργώς την μεγάλη προσπάθεια της UNICEF να συμπαρασταθεί στα παιδιά, ιδίως στις πιο φτωχές χώρες του Κόσμου» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «πρέπει να στηρίξουμε αυτή την συγκεκριμένη εκστρατεία της UNICEF για τον εμβολιασμό των παιδιών, αφού ο εμβολιασμός μπορεί να προλάβει πολλά δεινά, τα οποία εμφανίζονται νομοτελειακώς αργότερα με καταστροφικά αποτελέσματα» και κατέληξε με την επισήμανση «Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο θεωρώ στοιχειώδες χρέος μου να προσθέσω, για μιαν ακόμη φορά, και την δική μου φωνή στην ενίσχυση του αγώνα της UNICEF».

Τσίπρας: Η κρίση οδήγησε σε μεγαλύτερα κοινωνικά αδιέξοδα

Η κρίση οδήγησε σε μεγαλύτερα κοινωνικά αδιέξοδα, σε όξυνση των ανισοτήτων και καταδίκασε τεράστια τμήματα του πληθυσμού στη φτώχεια. αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμά του για τον τηλεμαραθώνιο της UNICEF στην ΕΡΤ.

Ενισχύουμε το κοινωνικό κράτος, τις δομές υγείας και προωθούμε τις απαραίτητες πολιτικές για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ανέφερε υπογραμμίζοντας πως «συνεχίσουμε, με διαρκή μέριμνα την αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας».

Το μήνυμα του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

«Σε κάθε γωνιά του κόσμου, οι συνέπειες ενός οικονομικού συστήματος που ενισχύει τις κοινωνικές ανισότητες και διαχωρίζει ανθρώπους με βάση τον πλούτο, είναι ορατές και πέρα για πέρα, καταστροφικές. Και δεν έχει κανένας μας δικαίωμα να κλείνει τα μάτια σε αυτό.

Ειδικά όταν οι συνέπειες αυτές, θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και το μέλλον εκείνων που πρέπει να διαφυλάσσουμε ως κόρη οφθαλμού. Των παιδιών μας. Η ελληνική κοινωνία, πέρασε δύσκολα χρόνια, ως αποτέλεσμα της διαχείρισης μιας κρίσης που οδήγησε σε μεγαλύτερα κοινωνικά αδιέξοδα, σε όξυνση των ανισοτήτων και καταδίκασε τεράστια τμήματα του πληθυσμού στη φτώχεια.

Τα τελευταία χρόνια, κάνουμε τα πάντα για να αντιστραφεί αυτή η πορεία. Ενισχύουμε το κοινωνικό κράτος, τις δομές υγείας και προωθούμε τις απαραίτητες πολιτικές για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Και θα συνεχίσουμε, με διαρκή μέριμνα την αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας και την προστασία κάθε παιδιού που ζει και μεγαλώνει στην πατρίδα μας, ανεξαρτήτως οικογενειακού εισοδήματος και φυσικά ανεξαρτήτως καταγωγής.

Είναι ευχής έργον, σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια να βρίσκονται συμπαραστάτες. Και θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς, τη UNICEF για τη σημαντική προσπάθεια ώστε να μη μείνει κανένα παιδί στον κόσμο, χωρίς την προστασία του εμβολιασμού. Η σημερινή πρωτοβουλία της UNICEF και της ΕΡΤ, αξίζει τη συμπαράσταση και τη συνεισφορά όλων μας».

Βούτσης: Να νομοθετούμε με τρόπο θετικό υπέρ των παιδιών

«Η Βουλή των Ελλήνων οφείλει να συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις, ώστε να υπάρχει ειρήνη, ασφάλεια, ανάπτυξη, ζωή κοινή, δημοκρατική, αλληλέγγυα, με το αγαθό της παιδείας σε όλες τις χώρες, εκεί όπου ζουν τα παιδιά, ώστε να μην αναγκάζονται να φύγουν από τις εστίες τους. Ειδικότερα για τη χώρα μας, πρέπει να νομοθετούμε με τρόπο μεροληπτικά θετικό υπέρ των παιδιών, έτσι ώστε καθώς θα βγούμε από την πολύχρονη οικονομική και κοινωνική κρίση, να είναι πρώτα τα παιδιά αυτά που θα ωφεληθούν από την αναδιανομή και τη μέριμνα για τη ζωή και το μέλλον τους. Αυτή είναι η ελάχιστη υποχρέωσή μας και θα εργαστούμε άοκνα προκειμένου να την εκπληρώσουμε».

Αυτά τονίζει ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, στο μήνυμά του με την ευκαιρία του σημερινού ετήσιου Τηλεμαραθώνιου Αγάπης της UNICEF, ο οποίος είναι αφιερωμένος στην εκστρατεία εμβολιασμού των παιδιών για την προστασία τους από επικίνδυνες ασθένειες.

Ακολουθεί το πλήρες μήνυμα του προέδρου της Βουλής:

«Ως Βουλή των Ελλήνων διαχρονικά και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, ενθαρρύνουμε και υποστηρίζουμε τις παρεμβάσεις, τις πρωτοβουλίες και τα προγράμματα της UNICEF για τα παιδιά, συγκλίνουμε με τις αξίες της για το μέλλον της ανθρωπότητας, της ζωής μας και του λαού μας.
Τα παιδιά ξέρουμε πολύ καλά ότι είναι τα πρώτα θύματα, τα πιο ευαίσθητα, τα πιο αθώα, τα πιο ανυπεράσπιστα, τόσο σε συγκρούσεις, σε πολέμους, σε καταστάσεις κρίσης που δημιουργούν πρωτοφανείς ανισότητες σε όλον τον κόσμο, όσο και σε ειδικές συμπεριφορές εναντίον τους από μεγαλύτερους, που χρήζουν ποινικού κολασμού. Αυτά είναι γνωστά και δυστυχώς έχουν πολλές φορές καταγραφεί.

Σε ό,τι αφορά τη Βουλή, αυτό που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε, πέραν της ελάχιστης χορηγίας στην προσπάθεια του Τηλεμαραθώνιου, είναι να βοηθάμε με όλες μας τις δυνάμεις έτσι ώστε να υπάρχει ειρήνη, ασφάλεια, ανάπτυξη, ζωή κοινή, δημοκρατική, αλληλέγγυα, με παιδεία, σε όλες τις χώρες όπου ζουν τα παιδιά, ώστε να είναι δίπλα στους γονείς τους, μέσα στις οικογένειές τους. Να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να μην αναγκάζονται, να μην έχουν λόγο να φύγουν από τη χώρα τους και από τις εστίες τους, αλλά να μεγαλώνουν εκεί ασφαλή και ευτυχισμένα. Όμως, όλα αυτά δεν είναι καθόλου απλά ζητήματα, απαιτούν πολιτικές, απαιτούν αντίληψη, απαιτούν στράτευση και αγώνα.

Ειδικότερα στη χώρα μας, θα πρέπει να νομοθετούμε με τρόπο που να είναι μεροληπτικά θετικός για τα παιδιά, ούτως ώστε, καθώς θα βγούμε από την πολύχρονη οικονομική και κοινωνική κρίση, να είναι πρώτα τα παιδιά αυτά που θα τύχουν της αναδιανομής και μιας μεγαλύτερης μέριμνας για να είναι ανοιχτό το μέλλον τους. Είναι η ελάχιστη υποχρέωσή μας και θα εργαστούμε άοκνα προκειμένου να την εκπληρώσουμε».

Φ. Γεννηματά: Πολύτιμο το έργο της UNICEF

«Τα παιδιά όλου του κόσμου έχουν βρει στη UNICEF τον καλό τους άγγελο. Το έργο της είναι πολύτιμο. Με τη συνδρομή μας προστατεύουμε τα παιδιά διασφαλίζουμε το μέλλον. Εξασφαλίζουμε το χαμόγελο σε παιδιά που η ζωή τους είναι σε κίνδυνο» αναφέρει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά στο μήνυμά της στη τηλεμαραθώνιο της ΕΡΤ και συμπληρώνει:

«Στηρίζουμε το έργο της UNICEF που με γιατρούς, φάρμακα και εμβόλια φροντίζει τα παιδιά που ζουν σε συνθήκες φτώχειας σε κάθε γωνιά της γης. Μπορούμε να προσφέρουμε ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο».

in.gr

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024