Στη φυλακή οι εννέα τούρκοι συλληφθέντες από την Αντιτρομοκρατική
Στη φυλακή, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οδηγήθηκαν οι εννέα κατηγορούμενοι τουρκικής και κουρδικής καταγωγής, που συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε τρία σπίτια στο Νέο Κόσμο και την Καλλιθέα.
Στη φυλακή, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οδηγήθηκαν οιεννέα κατηγορούμενοιτουρκικής και κουρδικής καταγωγής,που συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε τρία σπίτια στο Νέο Κόσμο και την Καλλιθέα.
Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή κατά ομάδες φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα και φωνάζοντας συνθήματα. Στο πλευρό τους, μια μικρή ομάδα αλληλέγγυων, οι οποίοι κρατούσαν πανό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσαν τυπικές απολογίες, καθώς δεν είχαν ενημερωθεί για το σύνολο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους. Επιπλέον, σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, δεν στάθηκε δυνατή, όπως προβλέπεται από το νόμο, η απρόσκοπτη επικοινωνία με τους εντολείς τους λόγω των ειδικών συνθηκών κράτησής τους στην Αντιτρομοκρατική.
Στο υπόμνημα που υπέβαλαν στη δικαστική λειτουργό φέρονται να αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, υπογραμμίζοντας ότι «η αλληλεγγύη στους λαούς που αγωνίζονται για τα δικαιώματα και την ελευθερία τους δεν είναι τρομοκρατία».
Από την πλευρά τους, οι συνήγοροι υπεράσπισης χαρακτήρισαν αόριστο το κατηγορητήριο, καθώς όπως αναφέρουν τους αποδίδει ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση χωρίς να προσδιορίζει ποια είναι αυτή, ποιες πράξεις έχει κάνει και από πότε έχει συγκροτηθεί.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων