Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στη φυλακή οι εννέα τούρκοι συλληφθέντες από την Αντιτρομοκρατική

Στη φυλακή οι εννέα τούρκοι συλληφθέντες από την Αντιτρομοκρατική

Στη φυλακή, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οδηγήθηκαν οι εννέα κατηγορούμενοι τουρκικής και κουρδικής καταγωγής, που συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε τρία σπίτια στο Νέο Κόσμο και την Καλλιθέα.

Στη φυλακή, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οδηγήθηκαν οιεννέα κατηγορούμενοιτουρκικής και κουρδικής καταγωγής,που συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε τρία σπίτια στο Νέο Κόσμο και την Καλλιθέα.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή κατά ομάδες φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα και φωνάζοντας συνθήματα. Στο πλευρό τους, μια μικρή ομάδα αλληλέγγυων, οι οποίοι κρατούσαν πανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσαν τυπικές απολογίες, καθώς δεν είχαν ενημερωθεί για το σύνολο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους. Επιπλέον, σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, δεν στάθηκε δυνατή, όπως προβλέπεται από το νόμο, η απρόσκοπτη επικοινωνία με τους εντολείς τους λόγω των ειδικών συνθηκών κράτησής τους στην Αντιτρομοκρατική.

Στο υπόμνημα που υπέβαλαν στη δικαστική λειτουργό φέρονται να αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, υπογραμμίζοντας ότι «η αλληλεγγύη στους λαούς που αγωνίζονται για τα δικαιώματα και την ελευθερία τους δεν είναι τρομοκρατία».

Από την πλευρά τους, οι συνήγοροι υπεράσπισης χαρακτήρισαν αόριστο το κατηγορητήριο, καθώς όπως αναφέρουν τους αποδίδει ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση χωρίς να προσδιορίζει ποια είναι αυτή, ποιες πράξεις έχει κάνει και από πότε έχει συγκροτηθεί.

Μίνα Μουστάκα

in.gr

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024