Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Δημήτρης Βερβεσός νέος πρόεδρος του ΔΣΑ

Ο Δημήτρης Βερβεσός νέος πρόεδρος του ΔΣΑ

Νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών εκλέχθηκε ο Δημήτρης Βερβεσός, καθώς επικράτησε στον επαναληπτικό γύρο των εκλογών του Δημήτρη Αναστασόπουλου, λαμβάνοντας το 57,62% των ψήφων. «Σήμερα νίκησαν οι δικηγόροι της Αθήνας. Αποφάσισαν με την ψήφο τους να προχωρήσουμε μπροστά, όλοι μαζί, ενωμένοι, μακριά από κομματικές επιταγές και διαχωριστικές γραμμές» δήλωσε ο κ. Βερβεσός.

Νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών εκλέχθηκε ο 53χρονος Δημήτρης Βερβεσός, με 24χρονη θητεία στον δικηγορικό συνδικαλισμό, καθώς επικράτησε στον επαναληπτικό γύρο των εκλογών του Δημήτρη Αναστασόπουλου.

Ο Δημήτρης Βερβεσός έλαβε ποσοστό 57,62% (4.742 σταυρούς) και ο Δημήτρης Αναστασόπουλος έλαβε ποσοστό 42,38% (3.482 σταυρούς).

Κατά την καταμέτρηση βρέθηκαν 305 έγκυρα και 353 λευκά, ενώ το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 57,66%. Στον δεύτερο και τελικό γύρο των εκλογών στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, από τους 20.990 δικηγόρους προσήλθαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μόλις οι 8.888, με το ποσοστό συμμετοχής να διαμορφώνεται στο 42,34%.

Οι κάλπες έκλεισαν λίγο μετά τις 19:30.

Υπενθυμίζεται ότι στον α’ γύρο των εκλογών είχαν ψηφίσει συνολικά 11.633 δικηγόροι, ήτοι ποσοστό συμμετοχής 55,42%. Ο Δημήτρης Βερβεσός είχε λάβει ποσοστό 25,75% (2.785 σταυρούς) και ο Δημήτρης Αναστασόπουλος ποσοστό 17,42% (1.884 σταυρούς).

Βερβεσός: Νίκησαν οι δικηγόροι της Αθήνας

Σε δήλωση του ο Δ.Βερβεσός, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αναφέρει: «Σήμερα νίκησαν οι δικηγόροι της Αθήνας. Αποφάσισαν με την ψήφο τους να προχωρήσουμε μπροστά, όλοι μαζί, ενωμένοι, μακριά από κομματικές επιταγές και διαχωριστικές γραμμές. Η σημερινή νίκη δεν είναι μόνο δική μου, είναι νίκη όλων των δικηγόρων της Αθήνας. Τους ευχαριστώ από την καρδιά μου. Ευχαριστώ όλους όσους με υποστήριξαν σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία για τον κλάδο. Ιδίως ευχαριστώ όλους εκείνους που στάθηκαν κοντά μου σε όλη την μακρά συνδικαλιστική μου διαδρομή.

Συγχαίρω τον Δημήτρη Αναστασόπουλο για τον έντιμο και πολιτισμένο αγώνα που έδωσε. Όπως είπα πολλές φορές η δύναμη του ΔΣΑ είναι η ιστορία του, οι παραδόσεις του και η ενότητά του. Το σημερινό αποτέλεσμα είναι μια εντολή ευθύνης την οποία αναλαμβάνω και αποδέχομαι.

Σήμερα ξεκινάει μια νέα σελίδα. Τα προβλήματα μας είναι πολλά και δύσκολα και το επόμενο διάστημα κρίσιμο. Προσδοκώ στη συνεργασία όλων. Ξεκινάμε δουλειά για να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο για το σύνολο των δικηγόρων της Ελλάδας».

Ποιος είναι ο Δημήτρης Βερβεσός

Ο Δ.Βερβεσός γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 20 Νοεμβρίου 1964. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1990 και ασκούμενος από το 1988.

Γιος του Κωνσταντίνου και της Μαριγώς Βερβεσού, αποφοίτησε το 1982 από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή, εισήχθη το 1982 στη Νομική σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 1987.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία την περίοδο 1988-1990 στην Πολεμική Αεροπορία.

Από το 1990, οπότε και ενεγράφη στα μητρώα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών έως σήμερα, εργάζεται ως Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω από το 1998.

Το 1993 εξελέγη σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ιδιότητα που διατηρεί συνεχώς έως και σήμερα. Το 2002 εξελέγη Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου και επανεξελέγη το 2005 στην ίδια θέση. Το 2008 εξελέγη στη θέση του Αντιπροέδρου του ΔΣΑ. Το 2015 ανέλαβε καθήκοντα (αναπληρωτή) προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Ταμείου Νομικών/ ΕΤΑΑ, την οποία κατείχε μέχρι 31.12.2016, εξελέγη από τους Κοινωνικούς Εταίρους, αντιπροσώπους των 2 εκατομμυρίων ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ, στο ΔΣ αυτού ως 1ο αναπληρωματικό μέλος.

Από άποψη ειδίκευσης είναι εργατολόγος, μέλος της ΕΔΕΚΑ (Εταιρείας Δικαίου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης) αλλά και της Ένωσης Ελλήνων Εργατολόγων.

Από το 2011 κατ’ εκλογήν των Κοινωνικών Εταίρων είναι ένας από τους δώδεκα Διαιτητές του Σώματος Διαιτητών του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), με θητεία μέχρι και το 2020.

Δραστηριοποιείται στο Εργατικό Δίκαιο, έχει δημοσιευθεί πλειάδα αποφάσεων επί δικών, στις οποίες συμμετείχε ως δικηγόρος, σε διάφορα κλαδικά νομικά περιοδικά και έχουν δημοσιευθεί άρθρα του σε εφημερίδες και λοιπά μέσα ενημέρωσης του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, καθώς επίσης έχει υπάρξει εισηγητής σε ημερίδες και συνέδρια σχετιζόμενα με το Εργατικό Δίκαιο.

Επίσης, έχει υπάρξει επί τέσσερα έτη μέλος της Επιτροπής Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (2004) ως εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και έχει εκπροσωπήσει τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών σε συνέδρια του Ευρωπαϊκού Δικηγορικού Συλλόγου (CCBE).

Είναι έγγαμος, πατέρας δύο ανήλικων τέκνων.

in.gr

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024