Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοντονής: Σύντομα η στελέχωση δικαστηρίων με διοικητικό προσωπικό

Κοντονής: Σύντομα η στελέχωση δικαστηρίων με διοικητικό προσωπικό

Σύντομα θα επιλυθεί το ζήτημα της στελέχωσης των δικαστικών υπηρεσιών στην Κέρκυρα, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος βρίσκεται από νωρίς το πρωί στο νησί, με αφορμή το διήμερο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Ιονίων Νήσων, που αρχίζει την Τρίτη το μεσημέρι.

Σύντομα θα επιλυθεί το ζήτημα της στελέχωσης των δικαστικών υπηρεσιών στην Κέρκυρα, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος βρίσκεται από νωρίς το πρωί στο νησί, με αφορμή το διήμερο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Ιονίων Νήσων, που αρχίζει την Τρίτη το μεσημέρι.

Στο πλαίσιο των επαφών του, ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε συνάντηση με τους δικαστές, το προσωπικό των δικαστικών υπηρεσιών και τον Δικηγορικό Σύλλογο Κέρκυρας, ενώ επισκέφθηκε και το σωφρονιστικό κατάστημα του νησιού.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε στις επικείμενες προσλήψεις διοικητικού προσωπικού, θέλοντας να δώσει τέλος σε σενάρια υποστελέχωσης των δικαστικών υπηρεσιών του νησιού.

«Οι τρεις διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ έχουν ολοκληρωθεί»

«Το ζήτημα της στελέχωσης των δικαστηρίων από διοικητικό προσωπικό οδεύει στη λύση του, διότι οι τρεις διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ έχουν ολοκληρωθεί και άμεσα θα έρθουν οι υπάλληλοι που πέτυχαν στον διαγωνισμό για να στελεχώσουν τις υπηρεσίες, στο Εφετείο, στο Πρωτοδικείο, στην Εισαγγελία και στο Διοικητικό Εφετείο της Κέρκυρας, που είχε το μεγαλύτερο πρόβλημα» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής, ενώ αναφερόμενος στη συνάντησή του με τους δικαστές, επεσήμανε ότι «συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη και την γρήγορη απονομή της».

Εξάλλου, εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνάντησή του με τους δικηγόρους, τον νυν πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, καθώς και τον νεοκλεγέντα πρόεδρο, καθώς όπως είπε, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την κοινωνία και όχι «συντεχνιακά» όπως τα χαρακτήρισε.

«Η κυβέρνηση θα προβεί σε ανακοινώσεις»

«Με τους δικηγόρους έκανα μια αναλυτική συζήτηση και ενημερώθηκα από τον πρόεδρο και το νεοεκλεγέντα πρόεδρο για τα θέματα που απασχολούν την απονομή της δικαιοσύνης και τον δικηγορικό κλάδο. Θέλω να σας πω ότι είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος και χαίρομαι, πρωτίστως ως δικηγόρος, γιατί από τους συναδέλφους μου άκουσα ζητήματα ευρύτερα και όχι »συντεχνιακά», άκουσα θέματα που άπτονται της κοινωνίας. Η κυβέρνηση θα προβεί σε ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια του αυριανού αναπτυξιακού συνεδρίου» ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Μετά το πέρας των επαφών του, ο κ. Κοντονής επισκέφτηκε το Σωφρονιστικό Κατάστημα Κέρκυρας, ενώ το μεσημέρι της Τρίτης θα ανοίξει τον κύκλο των ομιλιών στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Ιονίων Νήσων.

Στο νησί έχουν ξεκινήσει να καταφθάνουν από το πρωί υπουργοί, υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς, που θα δώσουν το «παρών» στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Ιονίων Νήσων, ενώ κάποιοι εξ αυτών, αύριο το πρωί, αναμένεται να επισκεφθούν δομές και υποδομές των υπουργείων τους στο νησί, μεταξύ αυτών και το νοσοκομείο Κέρκυρας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024