Κοντονής: Σύντομα η στελέχωση δικαστηρίων με διοικητικό προσωπικό
Σύντομα θα επιλυθεί το ζήτημα της στελέχωσης των δικαστικών υπηρεσιών στην Κέρκυρα, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος βρίσκεται από νωρίς το πρωί στο νησί, με αφορμή το διήμερο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Ιονίων Νήσων, που αρχίζει την Τρίτη το μεσημέρι.
Σύντομα θα επιλυθεί το ζήτημα της στελέχωσης των δικαστικών υπηρεσιών στην Κέρκυρα, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος βρίσκεται από νωρίς το πρωί στο νησί, με αφορμή το διήμερο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Ιονίων Νήσων, που αρχίζει την Τρίτη το μεσημέρι.
Στο πλαίσιο των επαφών του, ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε συνάντηση με τους δικαστές, το προσωπικό των δικαστικών υπηρεσιών και τον Δικηγορικό Σύλλογο Κέρκυρας, ενώ επισκέφθηκε και το σωφρονιστικό κατάστημα του νησιού.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε στις επικείμενες προσλήψεις διοικητικού προσωπικού, θέλοντας να δώσει τέλος σε σενάρια υποστελέχωσης των δικαστικών υπηρεσιών του νησιού.
«Οι τρεις διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ έχουν ολοκληρωθεί»
«Το ζήτημα της στελέχωσης των δικαστηρίων από διοικητικό προσωπικό οδεύει στη λύση του, διότι οι τρεις διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ έχουν ολοκληρωθεί και άμεσα θα έρθουν οι υπάλληλοι που πέτυχαν στον διαγωνισμό για να στελεχώσουν τις υπηρεσίες, στο Εφετείο, στο Πρωτοδικείο, στην Εισαγγελία και στο Διοικητικό Εφετείο της Κέρκυρας, που είχε το μεγαλύτερο πρόβλημα» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής, ενώ αναφερόμενος στη συνάντησή του με τους δικαστές, επεσήμανε ότι «συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη και την γρήγορη απονομή της».
Εξάλλου, εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνάντησή του με τους δικηγόρους, τον νυν πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, καθώς και τον νεοκλεγέντα πρόεδρο, καθώς όπως είπε, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την κοινωνία και όχι «συντεχνιακά» όπως τα χαρακτήρισε.
«Η κυβέρνηση θα προβεί σε ανακοινώσεις»
«Με τους δικηγόρους έκανα μια αναλυτική συζήτηση και ενημερώθηκα από τον πρόεδρο και το νεοεκλεγέντα πρόεδρο για τα θέματα που απασχολούν την απονομή της δικαιοσύνης και τον δικηγορικό κλάδο. Θέλω να σας πω ότι είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος και χαίρομαι, πρωτίστως ως δικηγόρος, γιατί από τους συναδέλφους μου άκουσα ζητήματα ευρύτερα και όχι ”συντεχνιακά”, άκουσα θέματα που άπτονται της κοινωνίας. Η κυβέρνηση θα προβεί σε ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια του αυριανού αναπτυξιακού συνεδρίου» ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Μετά το πέρας των επαφών του, ο κ. Κοντονής επισκέφτηκε το Σωφρονιστικό Κατάστημα Κέρκυρας, ενώ το μεσημέρι της Τρίτης θα ανοίξει τον κύκλο των ομιλιών στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Ιονίων Νήσων.
Στο νησί έχουν ξεκινήσει να καταφθάνουν από το πρωί υπουργοί, υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς, που θα δώσουν το «παρών» στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Ιονίων Νήσων, ενώ κάποιοι εξ αυτών, αύριο το πρωί, αναμένεται να επισκεφθούν δομές και υποδομές των υπουργείων τους στο νησί, μεταξύ αυτών και το νοσοκομείο Κέρκυρας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- «Απολαύστε τη διαδρομή» – Το μήνυμα Μασκ για την επέλαση της ΑΙ
- Amazon: Όχι στη χρήση εικόνων ΑΙ από πωλητές μετά από νόμο της Νέας Υόρκης
- OHE: Εγκρίθηκε η θητεία του επικεφαλής για τα ανθρώπινα δικαιώματα για ακόμα 4 χρόνια – Ποιοί καταψήφισαν
- Ισπανία: Η πυρκαγιά στη Μαδρίτη έχει ξεπεράσει την ικανότητα κατάσβεσής της – Η ΕΕ στέλνει κι άλλες δυνάμεις
- Οι καύσωνες αυξάνουν τη τουριστική ζήτηση για «ψυχρούς προορισμούς»
- Γιορτή σήμερα 25 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]
- Ξέσπασε ο Νεϊμάρ: «Μπορώ να προπονηθώ ή θα με κρίνετε και γι’ αυτό;» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442