Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σπίρτζης: Τριπλάσια τα πρόστιμα της Τροχαίας για τους εύπορους

Σπίρτζης: Τριπλάσια τα πρόστιμα της Τροχαίας για τους εύπορους

Έως και τρεις φορές υψηλότερα θα είναι τα πρόστιμα για την παραβίαση του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για τους εύπορους οδηγούς, σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη και θα καταργηθεί η έκπτωση 50% που ισχύει σήμερα για την εξόφληση του ποσού εντός 10ημέρου.

Έως και τρεις φορές υψηλότερα θα είναι τα πρόστιμα για την παραβίαση του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για τους εύπορους οδηγούς, σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη.

Ο κ. Σπίρτζης μιλώντας σήμερα στον Σκάι, διευκρίνισε ωστόσο ότι τα πρόστιμα για την παραβίαση του ΚΟΚ θα είναιμειωμένα κατά 50%σε σχέση με τα σημερινά, ενώ θα καταργηθεί η έκπτωση 50% που ισχύει τώρα για όσους τα πληρώνουν εντός δεκαήμερου.

«Η λογική μας είναι τα πρόστιμα της τροχαίας να μην έχουν εισπρακτικό αλλά παιδευτικό χαρακτήρα», τόνισε.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών είπε ακόμα ότι δεν πρόκειται να ποινικοποιηθούν οι προκλητικές χειρονομίες των οδηγών σε άλλους οδηγούς, αλλά θα θεσπιστούν αυστηράπρόστιμα για την αντικοινωνική συμπεριφορά των επαγγελματιών οδηγών.

«Δεν μπορεί να τιμωρείται το ίδιο ένας που γράφει στο facebook με έναν που είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος», είπε.

Μιλώντας για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν κλείσει οι μπάρες σε πέντε σταθμούς του μετρό, ενώ έχουν εκδοθεί 370 χιλιάδες ηλεκτρονικές κάρτες. Εκατόν είκοσι χιλιάδες περισσότερες, από τις περίπου 250.000 που ήταν με το παλιό σύστημα.

Σε ότι αφορά τις πλημμύρες στη Μάνδρα ο κ. Σπίρτζης αποκάλυψε ότι με βάση την αυτοψία που έκανε ο ίδιος στην περιοχή δεν υπάρχουν ιδιαίτερα καμένες εκτάσεις στο όρος Πατέρας που να συνέβαλαν στις πλημμύρες που στοίχισαν τη ζωή σε 23 ανθρώπους. «Τα λάθη και οι παραλείψεις που είχαν γίνει στην περιοχή εδώ και 30 χρόνια ήταν η βασική αιτία», τόνισε.

in.gr

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024