
Λέσβος: Ο Δήμος προσπάθησε να αποκλείσει κοντέινερ για τη Μόρια
Η πλήρης έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και του Δήμου Λέσβου, η κινητοποίηση της περασμένης εβδομάδας και αυτή που πρόκειται να ακολουθήσει την ερχόμενη Τρίτη στην Αθήνα, φαίνεται ότι δημιουργούν κλίμα έντασης. Αποκορύφωμα ήταν ο χθεσινός αποκλεισμός από αυτοκίνητα του δήμου οκτώ κοντέινερ που έφθασαν με εμπορικό πλοίο για τη στέγαση προσφύγων, με τις τοπικές αρχές να τονίζουν πως δεν είχαν λάβει καμία απολύτως ενημέρωση για μια τέτοια ενέργεια εκ μέρους του υπουργείου.
Η πλήρης έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και του Δήμου Λέσβου, η κινητοποίηση της περασμένης εβδομάδας και αυτή που πρόκειται να ακολουθήσει την ερχόμενη Τρίτη στην Αθήνα, φαίνεται ότι δημιουργούν κλίμα έντασης. Αποκορύφωμα ήταν ο χθεσινός αποκλεισμός από αυτοκίνητα του δήμου οκτώ κοντέινερ που έφθασαν με εμπορικό πλοίο για τη στέγαση προσφύγων.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «κατηγορηματικά ότι ο Δήμος Λέσβου δεν έχει λάβει καμία απολύτως ενημέρωση για μια τέτοια ενέργεια εκ μέρους του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής», ενώ επαναλαμβάνεται «αυτό που αποφασίστηκε από το σύνολο του λεσβιακού λαού στη μεγάλη συγκέντρωση της 20ης Νοεμβρίου, ότι θα αντισταθούμε με κάθε τρόπο στη δημιουργία νέας δομής φιλοξενίας στη Λέσβο και στην πολιτική που μετατρέπει το νησί μας σε νησί – φυλακή».
Ας σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, τα οκτώ κοντέινερ προορίζονταν για τη στέγαση ανήλικων κοριτσιών ασυνόδευτων προσφύγων και παιδιών προσφύγων ηλικίας κάτω των 12 ετών σε μια «ζώνη προστασίας», που δημιουργείται στο εποπτευόμενο από το Στρατό χώρο του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.
Το πρωί της Κυριακής, με την παρουσία στελεχών της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος με επικεφαλής τον αστυνομικό διευθυντή Λέσβου και χωρίς να ερωτηθεί ο δήμος, μετακίνησαν τα αυτοκίνητα, με τα οποία είχαν αποκλεισθεί τα κοντέινερ και τα μετέφεραν στη Μόρια.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- «Φως στο Τούνελ»: Το σκοτάδι που «κάλυψε» την Ολυμπία διαλύεται
- Στην Tyla αρέσει να χορεύει γυμνή μπροστά στον καθρέφτη της
- ΣΥΡΙΖΑ: Στο πρόσωπο του Νίκου Ρωμανού δοκιμάστηκαν ακραίως το τεκμήριο αθωότητας και η ισονομία
- «Απάτητες παραλίες»: Οι 251 που απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες
- Κρήτη: Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» στην 43χρονη Ελευθερία – Νέα στοιχεία για το φονικό
- Νέα Αριστερά για Ρωμανό: Καμία αθώωση δεν μπορεί να επιστρέψει τον χρόνο που χάθηκε