Σε επανακατάληψη του κτιρίου της οδού Καλλιδρομίου 74 στα Εξάρχεια προχώρησε το Σάββατο η ομάδα των αντιεξουσιαστών που αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τη σύλληψή τους την προηγούμενη Κυριακή.

  • Επιχείρηση για εκκένωση κατάληψης στα Εξάρχεια


Χρησιμοποιώντας ως κάλυψη τον πολύ κόσμο που κυκλοφορούσε στο συγκεκριμένο δρόμο λόγω της λαϊκής αγοράς, η ομάδα των αντιεξουσιαστών μπήκε στο κτίριο και το επανακατέλαβε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα που είχαν συλληφθεί την προηγούμενη εβδομάδα και τα οποία βαρύνονταν με κατηγορίες για κακούργημα, καθώς βρέθηκαν στην κατοχή τους μολότοφ.

  • Εξάρχεια: Ύποπτος για τρομοκρατία μεταξύ των συλληφθέντων

Στην επιχείρηση που διενεργήθηκε, την περασμένη Κυριακή, στην κατάληψη ΓΚΑΡΕ συμμετείχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, από άνδρες των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ και της Άμεσης Δράσης.

Στη διάρκεια της επιχείρησης της αστυνομίας, εκτός από τις προσαγωγές, πραγματοποιήθηκε και λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων και τον εντοπισμό στοιχείων που ίσως συνδέουν τα άτομα που ήταν στην συγκεκριμένη κατάληψη με άλλες ενέργειες, όπως την κατάληψη του Πολυτεχνείου λίγα 24ωρα πριν από την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου.


Το εγκαταλελειμμένο κτίριο τελούσε υπό κατάληψη από τις 20 Οκτωβρίου 2016 από την Αναρχική Συλλογικότητα για τη Μαχητική Προλεταριακή Ανασυγκρότηση (ΑΣΜΠΑ) με σκοπό τη δημιουργία ενός κόμβου διεθνιστικής αλληλεγγύης και δικτύωσης.

in.gr