
«Η Ελλάδα βάζει στο αρχείο την κρίση», γράφει η Il Sole 24 Ore
«Η Αθήνα βάζει στο αρχείο την κρίση» είναι ο τίτλος κύριου άρθρου της ιταλικής εφημερίδας Il Sole 24 Ore. «Η έξοδος της Ελλάδας από το σχέδιο στήριξης είναι ορατή, ενώ το ΑΕΠ αυξάνεται με ποσοστό 2,5%», γράφει ο αναλυτής Βιτόριο Ντα Ρολντ, προσθέτοντας ότι το Eurogroup θα επικυρώσει την αξιολόγηση και την επιστροφή στην κανονικότητα. «Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά: οι Έλληνες είναι σε θέση να δουν την έξοδο του τούνελ μετά από οκτώ χρόνια αυστηρής λιτότητας», τονίζει.
«Η Αθήνα βάζει στο αρχείο την κρίση» είναι ο τίτλος κύριου άρθρου της ιταλικής οικονομικής εφημερίδας Il Sole 24 Ore.
«Η έξοδος της Ελλάδας από το σχέδιο στήριξης είναι ορατή, ενώ το ΑΕΠ αυξάνεται με ποσοστό 2,5%», γράφει ο αναλυτής Βιτόριο Ντα Ρολντ, προσθέτοντας ότι «το Eurogroup θα επικυρώσει την οριστική αξιολόγηση και την επιστροφή στην κανονικότητα με δυνατότητα πρόσβασης στις αγορές».
Σύμφωνα με την Il Sole «από έγκυρες οικονομικές πηγές της Αθήνας φθάνει το καθησυχαστικό μήνυμα ότι η ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες πάει πολύ καλά».
Η οικονομική εφημερίδα του Μιλάνου εκτιμά ότι δεν είναι μια απατηλή ανακοίνωση που πρόκειται να διαψευσθεί από καποιες παλαιές πρακτικές.
«Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά: οι Έλληνες είναι σε θέση να δουν την έξοδο του τούνελ μετά από οκτώ χρόνια αυστηρής λιτότητας», τονίζει ο Ντα Ρολντ.
Υπογραμμίζει, δε, ότι παρά κάποιες εκκρεμότητες, «οι ειδικοί προχωρούν σε πρόβλεψη για πράσινο φως στο επόμενο Eurogroup στις 22 Ιανουαρίου», και ότι «ο δρόμος θα είναι ομαλός και δεν αναμένεται να προκύψουν εμπόδια για το κλείσιμο του τελευταίου προγράμματος στήριξης της Ελλάδας εντός του επόμενου Αυγούστου».
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Ιράν: Τουλάχιστον 5 πλοία πέρασαν σε ένα 24ωρο από τα Στενά του Ορμούζ
- Ουκρανία: Σχεδόν μηδενικά τα εδαφικά κέρδη της Ρωσίας τον Μάρτιο
- Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 8 νεκροί από τα 5,9 Ρίχτερ που ταρακούνησαν και την Ινδία
- Oλυμπιακοί Αγώνες: Στο αρχείο η έρευνα για τον Εστανγκέ – «Νομικό σφάλμα που διαπράχθηκε καλόπιστα»
- Θεσσαλονίκη: 56χρονος εργαζόμενος τραυματίστηκε στο λιμάνι
- Τραμπ: Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσω εάν πάθει κακό ο αγνοούμενος αμερικανός πιλότος στο Ιράν