Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση αντάλλαξαν για μια ακόμη φορά ανακοινώσεις για την πορεία εξόδου της χώρας από τα μνημόνια, με την μία να επικρίνει την άλλη για τις επιλογές της.

Η τελευταία ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, με την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση απαντά στις «ανώνυμες κυβερνητικές πηγές» αναφέρει: «Όνειρο ζουν μην τους ξυπνάτε».

Είχε προηγηθεί non paper του Μαξίμου το οποίο σημείωνε πως «εάν εφαρμόζονταν οι επιλογές της ΝΔ, η οικονομική και κοινωνική καταστροφή θα ήταν σήμερα δεδομένη».

«Ευτυχώς, η εφιαλτική συμφωνία Σαμαρά – Βενιζέλου δεν εφαρμόστηκε ποτέ μέχρι τέλους, όπως ποτέ δεν θα εφαρμοστεί και το πρόγραμμα σοκ και δέους του κ. Μητσοτάκη. Η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια και αυτό πιστώνεται αποκλειστικά στη σημερινή κυβέρνηση» ανέφεραν από την κυβέρνηση.

Νωρίτερα, η ΝΔ είχε τονίσει με ανακοίνωσή της πως «με τρία χρόνια καθυστέρηση ο Αλέξης Τσίπρας ανακάλυψε χθες ότι αν εφάρμοζε τις επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ, η χώρα μας θα είχε βγει ήδη από τα μνημόνια το 2015. Παραδέχθηκε έτσι ότι η μόνη διαφορά της Ελλάδας από την Πορτογαλία είναι ο ίδιος και η καταστροφική κυβέρνησή του», καθώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Πορτογάλο ομόλογό του Αντόνιο Κόστα δήλωσε ότι η Πορτογαλία αποτελεί «πολύ καλό παράδειγμα για όλους μας».

Τζανακόπουλος: Αυτοσαρκασμός οι δηλώσεις Μητσοτάκη

Την απάντηση της κυβέρνησης στην ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στο προσυνέδριο του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, έδωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Το να μιλάει ο κ. Μητσοτάκης των offshore και των δανείων του Κήρυκα Χανίων για στρατηγικούς κακοπληρωτές και για χρήματα που φυγαδεύθηκαν στο εξωτερικό, μόνο ως αυτοσαρκασμό μπορεί να το εκλάβει κανείς…» σημείωσε.

in.gr