Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πανό με συνθήματα φοιτητών κατά Γαβρόγλου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Πανό με συνθήματα φοιτητών κατά Γαβρόγλου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

«Ανεπιθύμητος ο υπουργός και οι πολιτικές. Κάτω ο νόμος Γαβρόγλου και η κυβέρνηση. Το πτυχίο μόνη προϋπόθεση για μόνιμη αξιοπρεπή εργασία. Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση και παροχές για όλους» αναγραφόταν σε πανό που κρατούσαν φοιτητές στην εκδήλωση της Φιλοσοφικής σχολή Αθηνών για τα 180 χρόνια λειτουργίας της. Οι Πρυτανικές και Κοσμητορικές Αρχές του ΕΚΠΑ καταδίκασαν, με ανακοίνωσή, κάθε προσπάθεια φίμωσης και εκφοβισμού.

«Ανεπιθύμητος ο υπουργός και οι πολιτικές. Κάτω ο νόμος Γαβρόγλου και η κυβέρνηση. Το πτυχίο μόνη προϋπόθεση για μόνιμη αξιοπρεπή εργασία. Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση και παροχές για όλους» αναγραφόταν σε πανό που κρατούσαν φοιτητές στην εκδήλωση της Φιλοσοφικής σχολή Αθηνών για τα 180 χρόνια λειτουργίας της.

Στο κτίριο του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι φοιτητές ζήτησαν δωρεάν εκπαίδευση για όλους, ενώ εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ένταση έχει ως αποτέλεσμα να μην εμφανιστεί ο Κώστας Γαβρόγλου για να εκφωνήσει την ομιλία του.

Πυρά και ενάντια του βουλευτή της ΝΔ και ακαδημαϊκού Γιώργου Φορτσάκη, που βρισκόταν στην αίθουσα και έχει διατελέσει και πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών, εξαπέλυσαν οι φοιτητές.

Ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Αθηνών

Απο το Πανεπιστήμιο Αθηνών ανακοινώθηκε ότι με αφορμή «γεγονότα που διαδραματίστηκαν χθες και σήμερα ως προς προσκεκλημένους της πολιτικής και της ακαδημαϊκής ζωής του τόπου, κατά τη διάρκεια Συνεδρίων που διοργανώθηκαν από τις Κοσμητείες της Φιλοσοφικής Σχολής και της Σχολής Επιστημών της Αγωγής, εκφράζουμε την αμέριστη υποστήριξή μας σε κάθε δημοκρατική διαδικασία μέσα στα Πανεπιστήμια, όπου όλοι συμμετέχουν με ισονομία, ισότητα και σεβασμό στον Αλλο, συνάδελφο καθηγητή, φοιτητή, εργαζόμενο ή προσκεκλημένο του Πανεπιστημίου μας.

»Οι Πρυτανικές και Κοσμητορικές Αρχές του ΕΚΠΑ καταδικάζουν απερίφραστα κάθε προσπάθεια φίμωσης και εκφοβισμού, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται και οπουδήποτε κι αν κατευθύνεται».

in.gr

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024