Σε «αγκάθι» για την πορεία των διαπραγματεύσεων για την τρίτη αξιολόγηση φαίνεται να εξελίσσεται το θέμα της αναδιάρθρωσης των οικογενειακών επιδομάτων, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα τεθεί επί τάπητος σε νέα συνάντηση το απόγευμα, ενώ υπήρξε συμφωνία για το ασφαλιστικό.

Μετά την συνάντηση των επικεφαλής των πιστωτών με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας υπήρξε συμφωνία για την πλήρη εκκαθάριση των ληξιπροθέσμων μέχρι το τέλος του Ιουνίου του 2018, για το χρονοδιάγραμμα, δηλαδή, πληρωμής των εκκρεμών συντάξεων και εφάπαξ,

Αναφορικά με τον επανυπολογισμό των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, έχει ήδη ολοκληρωθεί στο 90%. Παράλληλα, οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι ο επανυπολογισμός θα ολοκληρωθεί πλήρως μέχρι το τέλος του έτους.

Μένει να συμφωνηθεί ακόμα το ύψος του επιδόματος που θα λαμβάνει το πρώτο παιδί ώστε να ακολουθήσει η κλιμάκωση, καθώς στη νέα αρχιτεκτονική προβλέπεται ένα επίδομα για όλους, το οποίο θα διαμορφώνεται με βάση τον αριθμό των τέκνων και εισοδηματικά κριτήρια.

in.gr