Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανοιχτό το θέμα των φαρμακείων για την γ' αξιολόγηση

Ανοιχτό το θέμα των φαρμακείων για την γ’ αξιολόγηση

Η συμφωνία με τους θεσμούς, για να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση, έχει ολοκληρωθεί όσον αφορά το υπουργείο Υγείας, όπως είπε σήμερα ο υπουργός Υγείας, ο οποίος συνάντησε τους εκπροσώπους των θεσμών και συζήτησαν εφ όλης της ύλης.

Η συμφωνία με τους θεσμούς, για να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση, έχει ολοκληρωθεί όσον αφορά το υπουργείο Υγείας, όπως είπε σήμερα ο υπουργός Υγείας, ο οποίος συνάντησε τους εκπροσώπους των θεσμών και συζήτησαν εφ όλης της ύλης.

«Σε γενικές γραμμές έχουν συμφωνηθεί τα μέτρα και τα χρονοδιαγράμματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Α. Ξανθός, όταν ρωτήθηκε για την πορεία των συζητήσεων, αλλά δεν παρέλειψε να πει ότι υπάρχουν ακόμη σε εκκρεμότητα «κάποια δευτερεύοντα θέματα που σχετίζονται με την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ» τα οποία, όπως είπε στη συνέχεια, αφορούν στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, αλλά και το ωράριο λειτουργίας τους.

Το ελεύθερο ωράριο που ήδη εφαρμόζεται «έχει προκαλέσει αρρυθμία στην αγορά, καθώς υπάρχει πρόβλημα στη συμμετοχή φαρμακείων στο πρόγραμμα εφημεριών και διημερεύσεων, με συνέπεια οι ασθενείς να μην βρίσκουν φαρμακεία ανοιχτά το βράδυ ή διημερεύοντα» είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Ξανθός, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για το σχέδιο νόμου για την αξιολόγηση και αποζημίωση των φαρμάκων.

Το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προτείνει στους θεσμούς ανώτατο όριο ημερήσιας λειτουργίας και υποχρεωτική συμμετοχή στις εφημερίες και διημερεύσεις.

Ζητήματα όμως υπάρχουν και με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων. Οι θεσμοί εμμένουν στην θέση τους να μπορεί οποιοσδήποτε ιδιώτης-επιχειρηματίας, μη φαρμακοποιός, να ανοίγει φαρμακείο με υπάλληλους φαρμακοποιούς. Κάτι με το οποίο διαφωνούν οι φαρμακοποιοί.

in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024