Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κίνα: Η «επανάσταση της τουαλέτας» προσελκύει πλήθος τουριστών

Κίνα: Η «επανάσταση της τουαλέτας» προσελκύει πλήθος τουριστών

Για μήνες το σπίτι του Φενγκ Σιουμίν στο χωριό Γουελιάνγκ της επαρχίας Χεμπέι, αποτελούσε αξιοθέατο για συγγενείς και φίλους. Το πρώτο πράγμα που ζητούσαν ήταν μία...ξενάγηση στην τουαλέτα. Η «επανάσταση της τουαλέτας» στο Γουελιάνγκ αποτελεί μόνο ένα μέρος μιας ευρύτερης εικόνας. Το 2015, η Εθνική Διοίκηση Τουρισμού ξεκίνησε ένα τριετές πρόγραμμα με την ονομασία η «επανάσταση της τουαλέτας», σχεδιάζοντας να εγκαταστήσει 33.000 νέες τουαλέτες και να αναβαθμίσει άλλες 24.000 υπάρχουσες σε όλη τη χώρα.

Για μήνες το σπίτι του Φενγκ Σιουμίν στο χωριό Γουελιάνγκ της επαρχίας Χεμπέι, αποτελούσε αξιοθέατο για συγγενείς και φίλους. Το πρώτο πράγμα που ζητούσαν ήταν μία…ξενάγηση στην τουαλέτα.

«Δείξε μας τη φανταχτερή, πολυτελή τουαλέτα», λένε μόλις έρχονται, διηγείται ο Φενγκ.

Η «φανταχτερή πολυτελής τουαλέτα» του Φενγκ είναι μία από τις τουαλέτες τύπου αεροπλάνων, με κενό αέρος, τις οποίες έχουν εγκαταστήσει οι αρχές στο Γουελιάνγκ. Όταν ολοκληρώθηκε το έργο περισσότερες από 400 οικογένειες άναψαν πυροτεχνήματα για να το γιορτάσουν.

Οι τουαλέτες με κενό αέρος εγκαταστάθηκαν για πρώτη φορά σε αεροπλάνα. Αργότερα χρησιμοποιήθηκαν σε οχήματα με περιορισμένο χώρο και έλλειψη νερού, όπως τα πλοία και τρένα υψηλής ταχύτητας.

Η «επανάσταση της τουαλέτας» στο Γουελιάνγκ αποτελεί μόνο ένα μέρος μιας ευρύτερης εικόνας. Το 2015, η Εθνική Διοίκηση Τουρισμού ξεκίνησε ένα τριετές πρόγραμμα με την ονομασία η «επανάσταση της τουαλέτας», σχεδιάζοντας να εγκαταστήσει 33.000 νέες τουαλέτες και να αναβαθμίσει άλλες 24.000 υπάρχουσες σε όλη τη χώρα, για να παράσχει επαρκείς, καθαρές, δωρεάν και καλά συντηρούμενες τουαλέτες στο κοινό.

Τα τελευταία χρόνια αυτή η «επανάσταση» επεκτάθηκε στα αγροτικά μέρη της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του Γουελιάνγκ.

«Στην Κίνα τα τρένα υψηλής ταχύτητας έχουν συνήθως 16 τέτοιες τουαλέτες. Στο Γουελιάνγκ κάθε οικογένεια έχει δύο» λέει ο Φένγκ Γκουοτσάο, γραμματέας του χωριού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε το κρατικό συμβούλιο, η «επανάσταση της τουαλέτας» στην αγροτική Κίνα επιταχύνεται. Το ποσοστό των καθαρών τουαλετών στην ύπαιθρο αυξήθηκε από 71,7% το 2012, σε 80,4% το 2016, βελτιώνοντας σημαντικά τις συνθήκες αποχέτευσης, μειώνοντας τη συγκέντρωση των μυγών και των κουνουπιών, αποτρέποντας έτσι αποτελεσματικά την εξάπλωση ορισμένων ασθενειών.

Χτισμένο πριν από περισσότερα από 1.700 χρόνια, το Γουελιάνγκ είναι ένα γνωστό χωριό καθώς η ευρύτερη περιοχή «γέννησε» πολλά διάσημα πρόσωπα της κινεζικής ιστορίας.

Οι τοπικές αρχές ήθελαν μέσω του τουρισμού να αναπτυχθεί η οικονομία του Γουελιάνγκ, ωστόσο οι κακές συνθήκες υγιεινής αποτελούσαν ένα σημαντικό εμπόδιο.

«Η ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας εξαρτάται από την ύπαρξη ενός καλού περιβάλλοντος. Μόνο με την επίτευξη ενός καθαρού περιβάλλοντος μπορούμε πραγματικά να προσελκύσουμε περισσότερους τουρίστες» λέει ο Φενγκ Γκουοσάο.

in.gr,ΑΠΕ/Xinhua

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024