Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στον εισαγγελέα οι εννέα Τούρκοι συλληφθέντες

Στον εισαγγελέα οι εννέα Τούρκοι συλληφθέντες

Στη Δικαιοσύνη θα οδηγηθούν σήμερα τα εννέα φερόμενα μέλη του DHKP-C, που συνελήφθησαν κατά τη χθεσινή αστυνομική επιχείρηση σε Νέο Κόσμο και Καλλιθέα, μετά το σχηματισμό δικογραφίας εις βάρος τους.

Στη Δικαιοσύνη θα οδηγηθούν σήμερα Τετάρτη τα εννέα άτομα, που συνελήφθησαν κατά τη χθεσινή αστυνομική επιχείρηση σε Νέο Κόσμο και Καλλιθέα και φέρεται να είναι μέλη του DHKP-C.

Εναντίον των οκτώ ανδρών και της μιας γυναίκας, σχηματίστηκε δικογραφία από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ σε βάρος του ενός από τους συλληφθέντες εκκρεμούσε εθνικό ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή του σε παλαιότερη υπόθεση.

Συγκεκριμένα πρόκειται για την υπόθεση του ταχύπλοου που είχε κατασχεθεί στις Οινούσες τον Ιούλιο του 2013, γιατί μετέφερε βαρύ οπλισμό που προοριζόταν για την Τουρκία και συγκεκριμένα για την οργάνωση DHKP-C.

Τι βρήκαν οι αστυνομικοί

Στα τρία διαμερίσματα που έγιναν το πρωί της Τρίτης οι συλλήψεις των παραπάνω, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: μεγάλος αριθμός τεχνολογικού και ψηφιακού υλικού, εκρηκτικά καθώς και υλικά για την κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, εκτός των άλλων, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι CZ.

Τόσκας: Δεν μας βοήθησαν οι Τούρκοι

«Η Ελληνική Αστυνομία δεν δουλεύει ευκαιριακά, αλλά με σύστημα», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας απαντώντας σε ερώτηση για τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., συμπληρώνοντας πως «δουλεύει με βάση ενδείξεις για την αντιμετώπιση παράνομων ενεργειών».

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις που να μας προσανατολίζουν στο ότι τα άτομα που συνελήφθησαν προετοίμαζαν επίθεση για την επίσκεψη του Ερντογάν στη χώρα μας», τόνισε ο κ. Τόσκας, υπογραμμίζοντας πως δεν υπήρξε συνεργασία με αρχές άλλου κράτους ούτε υπήρχαν πληροφορίες από τις τουρκικές αρχές.

in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024