Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουλάχιστον 53 νεκροί στη Συρία από βομβαρδισμούς

Τουλάχιστον 53 νεκροί στη Συρία από βομβαρδισμούς

Τουλάχιστον 53 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη συριακή πόλη Ντειρ Αλ Ζορ η οποία βρίσκεται στη δυτική όχθη του Ευφράτη, από βομβαρδισμούς σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τουλάχιστον 53 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη συριακή πόλη Ντειρ Αλ Ζορ
η οποία βρίσκεται στη δυτική όχθη του Ευφράτη, από βομβαρδισμούς
σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Την ίδια ώρα ο ιστότοπος DeirEzzor24 αναφέρει ότι οι νεκροί είναι 25, ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά και εκφράζει φόβους ότι ο αριθμός θα αυξηθεί καθώς υπάρχουν πολλοί ανθρωποι παγιδευμένοι κάτω από τα βομβαρδισμένα ερείπια.

Όπως αναφέρει το BBC που επικαλείται το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν πριν δυο μέρες από βομβαρδιστικά αεροσκάφη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας που υποστηρίζουν τις συριακές φιλοκυβερνητικές δυνάμεις.

Με ανακοίνωσή του ωστόσο, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε ότι τα αεροσκάφη του έπληξαν μόνο στόχους του Ισλαμικού Κράτους.

Ταυτόχρονα οι κυβερνητικές δυνάμεις εντείνουν τις επιχειρήσεις τους για να ανακαταλάβουν, την ανατολική Γκούτα, τελευταίο προπύργιο της αντιπολίτευσης κοντά στη Δαμασκό, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια από τις γνωστές ζώνες αποκλιμάκωσης.

Όπως αναφέρει το παρατηρητήριο τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην εν λόγω περιοχή η οποία βρίσκεται υπό πολιορκία από το 2012 και οι κάτοικοί της υποφέρουν από σημαντικές ελλείψεις σε τρόφιμα και βασικά είδη πρώτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο του ΟΗΕ Jan Egeland, περίπου 400.000 πολίτες που ζουν στην ανατολική Γκούτα αντιμετωπίζουν «πλήρη καταστροφή» επειδή οι κυβερνητικές δυνάμεις μπλόκαραν παραδόσεις ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι χρειάζονται επείγουσα ιατρική περίθαλψη.

Σήμερα, στη Γενεύη ξεκινά ο νέος γύρος των ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Συρία με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ Staffan de Mistura να δηλώνει ότι η συριακή κυβέρνηση δεν είχε ακόμη επιβεβαιώσει πως θα συμμετάσχει σε αυτές.

Μεγάλο αγκάθι για την επίτευξη συμφωνίας είναι το μέλλον του Μπασάρ αλ Άσαντ με την αντιπολίτευση να ζητεί ως προαπαιτούμενο για την αποπομπή του Σύρου προέδρου, την εφαρμογή ενός οδικού χάρτη για την ειρήνη στη χώρα.

Συνολικά στα έξι χρόνια του συριακού εμφυλίου οι νεκροί ξεπερνούν τους 340.000, μεταξύ αυτών πάνω 100.000 άμαχοι και 19.000 παιδιά.

in.gr

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024