Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κεντροαριστερά: Πολιτική αντεπίθεση και ενότητα οι στόχοι

Κεντροαριστερά: Πολιτική αντεπίθεση και ενότητα οι στόχοι

Να αξιοποιήσουν στο έπακρο τη δυναμική που έχει αναπτυχθεί στην Κεντροαριστερά και να συμβάλουν όλοι στο αίτημα ενότητας και πολιτικής αντεπίθεσης που έστειλαν πάνω από 200.000 ψηφοφόροι, ζητά η Φώφη Γεννημάτα από στελέχη του κόμματος, καταστρώνοντας ταυτόχρονα τις επόμενες κινήσεις της.

Να αξιοποιήσουν στο έπακρο τη δυναμική που έχει αναπτυχθεί στην
Κεντροαριστερά και να συμβάλουν όλοι στο αίτημα ενότητας και πολιτικής
αντεπίθεσης που έστειλαν πάνω από 200.000 ψηφοφόροι, ζητά η Φώφη
Γεννημάτα από στελέχη του κόμματος, καταστρώνοντας ταυτόχρονα τις
επόμενες κινήσεις της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος», στην πρώτη σύσκεψη της Φώφης Γεννηματά με τους επιτελείς της, αμέσως μετά την εκλογή της στην ηγεσία της Κεντροαριστεράς, η ατμόσφαιρα ήταν χαρούμενη, αλλά όχι πανηγυρική. Βεβαίως, η ικανοποίηση, τόσο για τη συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία όσο και για την «καθαρή εντολή» που δόθηκε, ήταν εμφανής. Ωστόσο, η ίδια, έχοντας επίγνωση των δύσκολων βημάτων που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος, ζήτησε οι τόνοι να κρατηθούν χαμηλά και να μην υπάρχει κανένας εφησυχασμός.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό, μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχει ξεκαθαριστεί ο οδικός χάρτης για το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα και να έχουν συγκροτηθεί τα όργανα που θα αναλάβουν την ευθύνη της υλοποίησής του. Παράλληλα, ως άμεση προτεραιότητα, τέθηκε η λειτουργία ενός άτυπου οργάνου στη Βουλή που θα επιτρέψει τον κοινό βηματισμό των κοινοβουλευτικών ομάδων της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού.

Το μέτωπο της Βουλής

Το μέτωπο της Βουλής θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό για τη Φώφη Γεννηματά αφού, όπως εκτιμά, εκεί θα δοθούν το προσεχές διάστημα «οι μεγάλες πολιτικές μάχες». Η διαφορετική στάση που κράτησαν στη διάσκεψη των προέδρων, στο θέμα της αναβολής της συνεδρίασης για την υπόθεση Καμμένου, οι Βασίλης Κεγκέρογλου και Σπύρος Δανέλλης, αν και υποβαθμίστηκε, προκάλεσε έντονο προβληματισμό που εκφράστηκε σε ευρεία σύσκεψη κοινοβουλευτικών και κομματικών στελεχών που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Από τις συζητήσεις που έχουν γίνει αλλά και από τις συνομιλίες Γεννηματά – Θεοδωράκη, που πλέον δεν αποτελούν είδηση, αφού πραγματοποιούνται σχεδόν σε καθημερινή βάση, προκύπτει ότι ο συντονισμός των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων θα γίνεται σε δύο επίπεδα.

Το πρώτο επίπεδο αφορά τη συνεργασία της Φώφης Γεννηματά με τον Σταύρο Θεοδωράκη. Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα συζητούν τη γενική γραμμή πλεύσης. Το δεύτερο επίπεδο αφορά τη συγκρότηση ενός άτυπου οργάνου στο οποίο θα καθορίζονται «οι λεπτομέρειες των δράσεων και των πρωτοβουλιών που θα εκδηλώνονται». Σύμφωνα με πληροφορίες, στο άτυπο αυτό όργανο θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Ανδρέας Λοβέδρος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Βασίλης Κεγκέρογλου, Γιώργος Μαυρωτάς, Γιώργος Αμυράς, Σπύρος Δαννέλης και ενδεχομένως ο Σπ. Λυκούδης. Ηδη, Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιώργος Μαυρωτάς βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή συνεννόησης.

Σε κάθε περίπτωση, η αντιπολιτευτική τακτική θα εξακολουθήσει να κινείται «σε υψηλούς τόνους» στη βάση του μοντέλου της πρόσφατης τραγωδίας στη Δυτική Αττική αλλά και των καταστροφών από τη θεομηνία στη Σύμη και τον σεισμό στην Κω. Εντοπισμός και καταλογισμός ευθυνών της κυβερνητικής ολιγωρίας αλλά και κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων για την ανακούφιση των πληγέντων και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Υψηλοί τόνοι για την υπόθεση της πώλησης όπλων

Υψηλοί τόνοι θα κρατηθούν και στη συζήτηση της Δευτέρας για την υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σ. Αραβία. «Θα χτυπήσουμε τον Καμμένο, αν και ξέρουμε ότι με τον Τσίπρα έχουν αγκαλιαστεί και θα πάνε μαζί μέχρι τέλους» αναφέρουν στο «Βήμα» στενοί συνεργάτες της κυρίας Γεννηματά, ενώ άλλα στελέχη του ΠαΣοΚ σχολιάζουν θέλοντας να δείξουν τον εναγκαλισμό Καμμένου – Τσίπρα ότι «η «Αυγή» κοντεύει να γίνει εφημερίδα του Καμμένου».

in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024