
Μπαλάφας: Ενέργειες για εξομάλυνση του προσφυγικού στα νησιά
Στις άμεσες ενέργειες για εξομάλυνση της κατάστασης στα νησιά σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα αναφέρεται ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, σε συνέντευξή του.
Στις άμεσες ενέργειες για εξομάλυνση της κατάστασης στα νησιά σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα αναφέρεται ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, σε συνέντευξή του στο «Έθνος».
Όπως αναφέρει, αρχικά θα αυξηθούν σημαντικά οι θέσεις σε ξενοδοχεία στα νησιά με έμφαση στη Λέσβο και τη Χίο, ενώ θα αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των μεταφορών από τα νησιά προς δομές και διαμερίσματα της ενδοχώρας.
Επίσης, θα καταβληθεί προσπάθεια να αυξηθεί ο ρυθμός των επιστροφών προς την Τουρκία όσων έχει απορριφθεί οριστικά το αίτημα ασύλου, ενώ σε συνεργασία με τον Στρατό θα υπάρξει βελτίωση των συνθηκών διαμονής στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των πέντε νησιών.
Ο κ. Μπαλάφας τονίζει επίσης την ανάγκη τα κράτη-μέλη της ΕΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, καθώς ορισμένα από αυτά «αρνούνται πεισματικά να συμμετέχουν στο πρόγραμμα επανεγκατάστασης».
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Εβίτα Αγαΐτση: Ο καρκίνος στα 31 και το συγκινητικό βίντεο που δημοσίευσε – «Τρίχες είναι, θα ξαναβγούν»
- Ενίσχυση για τη Βαλένθια: Ο Λούκας Μάρι επέστρεψε στις «νυχτερίδες» (pic)
- When August Pensions And Benefits Will Be Paid
- Εκτός ελέγχου οι πυρκαγιές σε Γαλλία και Ισπανία – Νέα έκτακτα μέτρα, πού δίνεται μάχη με τις φλόγες [Χάρτες]
- Σύρος: Ποινικές διώξεις στο ζευγάρι για τον θάνατο της 42χρονης διασώστριας
- Πυρκαγιές: Δύο συλλήψεις για εμπρησμό από αμέλεια σε Έβρο και Γρεβενά
