
Πρόεδρος Αργεντινής: Θα συνεχίσουμε τις έρευνες για το υποβρύχιο
Ο πρόεδρος της Αργεντινής Μαουρίσιο Μάκρι δήλωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας και οι ξένες δυνάμεις, που συνδράμουν, θα συνεχίσουν τις έρευνες για το υποβρύχιο, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί εδώ και εννέα ημέρες, ενώ τόνισε ότι ο ίδιος αναμένει πως το υποβρύχιο θα βρεθεί εντός των επόμενων ημερών.
Ο πρόεδρος της Αργεντινής Μαουρίσιο Μάκρι δήλωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας και οι ξένες δυνάμεις, που συνδράμουν, θα συνεχίσουν τις έρευνες για το υποβρύχιο, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί εδώ και εννέα ημέρες, ενώ τόνισε ότι ο ίδιος αναμένει πως το υποβρύχιο θα βρεθεί εντός των επόμενων ημερών.
Ο επικεφαλής του κράτους της Αργεντινής υπογράμμισε πως αξιώνει να διεξαχθεί μια «σοβαρή και εις βάθος» έρευνα προκειμένου να «μαθευτεί η αλήθεια» για το υποβρύχιο San Juan, με το 44μελές πλήρωμα.
«Αυτό που συνέβη πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο μιας σοβαρής και ενδελεχούς έρευνας, που θα βοηθήσει στην εξαγωγή βέβαιων συμπερασμάτων με στόχο να μάθουμε πώς σε ένα υποβρύχιο που (…) ταξίδευε σε εξαιρετικές συνθήκες σημειώθηκε, σύμφωνα με τις ένδειξεις που έχουμε, μια έκρηξη» τόνισε ο Μάκρι.
Εξανεμίστηκαν οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί οι 44 ναυτικοί, το πλήρωμα του υποβρυχίου Σαν Χουάν της Αργεντινής, το οποίο αγνοείται εδώ και εννέα ημέρες, αφού αφενός είχαν οξυγόνο μόνο για επτά ημέρες και αφετέρου, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, σημειώθηκε κάποια έκρηξη στο σκάφος.
Οι συγγενείς των μελών του πληρώματος που περίμεναν να μάθουν νέα για τους δικούς τους ανθρώπους στη ναυτική βάση της πόλης Μαρ δελ Πλάτα άρχισαν να επιστρέφουν στα σπίτια τους. Το Πολεμικό Ναυτικό της Αργεντινής πάντως δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει τις έρευνες.
in.gr
- Επίσημο: Ο Νεϊμάρ αποχωρεί από την εθνική Βραζιλίας (vid)
- Ουκρανία: Νέα μπαράζ ρωσικών επιθέσεων με drones και πυραύλους στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές της χώρας
- Αλλαγή ώρας έναρξης στο Μεξικό – Αγγλία λόγω… κεραυνών!
- Η Porsche ενδέχεται να περικόψει 4.000 θέσεις εργασίας, πέρα από αυτές που είχαν ήδη ανακοινωθεί
- «Σκάνδαλο στο Μουντιάλ»: Η κόκκινη κάρτα του Μπαλογκάν ακυρώθηκε μετά από τηλεφώνημα του Τραμπ στον Ινφαντίνο
- Γαλλία: Διάρρηξη στο μουσείο Λαλίκ – Εκλεψαν κοσμήματα «μερικών εκατομμυρίων» ευρώ
