Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέρκελ: Είμαστε δεσμευμένοι στην ΕΕ

Μέρκελ: Είμαστε δεσμευμένοι στην ΕΕ

Καθησυχαστική για τον σχηματισμό γερμανικής κυβέρνησης, παρά την κωλυσιεργία, εμφανίστηκε η Άνγκελα Μέρκελ προς τους ευρωπαίους εταίρους της. Οι δηλώσεις της φτάνουν, ύστερα από σειρά δημοσιευμάτων που μιλούν για ήττα της επικεφαλής του CDU. Τα συμπεράσματα μετά τα αποτελέσματα της γερμανικής εκλογικής αναμέτρησης ήθελαν την Μέρκελ να έρχεται αντιμέτωπη με αναχαίτιση της δυναμικής πορείας της.

Καθησυχαστική για τον σχηματισμό γερμανικής κυβέρνησης, παρά την κωλυσιεργία, εμφανίστηκε η Άνγκελα Μέρκελ προς τους ευρωπαίους εταίρους της. Οι δηλώσεις της φτάνουν, ύστερα από σειρά δημοσιευμάτων που μιλούν για ήττα της επικεφαλής του CDU.

Τα συμπεράσματα μετά τα αποτελέσματα της γερμανικής εκλογικής αναμέτρησης ήθελαν την Μέρκελ να έρχεται αντιμέτωπη με αναχαίτιση της δυναμικής πορείας της.

Με τις ανησυχίες για το μέλλον των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών εντός Ευρωζώνης να είναι εμφανείς, η Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης, δήλωσε ότι το Βερολίνο εξακολουθεί να έχει κυβέρνηση που είναι δεσμευμένη στην ΕΕ.

Όπως τόνισε θεωρεί σημαντικό να συνεχίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση να αναπτύσσεται.

Ανησυχία επικρατεί στους κόλπους της γαλλικής κυβέρνησης, με την μεταρρυθμιστική ατζέντα του Εμανουέλ Μακρόν να μπαίνει στην άκρη εν μέσω καθυστέρησης σχηματισμού γερμανικής κυβέρνησης.

Καυτή πατάτα αποτελεί το ζήτημα του προσφυγικού για το οποίο πριν από τις γερμανικές εκλογές η Μέρκελ φάνηκε να υποχωρεί από τη συντηρητική της πολιτική υποστηρίζοντας την υποδοχή προσφύγων, ώστε να μην πέφτει το βάρος σε Ελλάδα και Ιταλία μόνο.

Η πίεση που ασκείται από τους βαυαρούς συμμάχους CSU στη Μέρκελ είναι εμφανής. Αιωρείται το σχέδιο των Συντηρητικών σχετικά με το πλαφόν στις ετήσιες αφίξεις προσφύγων στις 200.000.

Ανοιχτά παραμένουν και ζητήματα ευρωπαϊκής συνεργασίας στον τομέα της Άμυνας και των μεταρρυθμίσεων.

Ανησυχία στους κόλπους του CDU προκαλούν και οι προτάσεις του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, μιας που οι Πράσινοι τις λαμβάνουν σοβαρά υπόψη για ενδυνάμωση της Ευρώπης. Ωστόσο το κόμμα της Μέρκελ δεν φαίνεται να ευθυγραμμίζεται με αυτή την άποψη.

Σε δήλωση – βόμβα προέβη, την Δευτέρα, η γερμανίδα καγκελάριος λέγοντας ότι θα προτιμούσε να διεξαχθούν νέες εκλογές παρά να σχηματιστεί κυβέρνηση μειοψηφίας. Ο γερμανός πρόεδρος, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, απηύθυνε έκκληση για σχηματισμό κυβέρνησης. Υπέρ των προσπαθειών για σχηματισμό κυβέρνησης τάχθηκε και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.


Ελισάβετ Σταμοπούλου

in.gr

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024