Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πυρά» Κοτζιά για τη χορήγηση των απόρρητων εγγράφων

«Πυρά» Κοτζιά για τη χορήγηση των απόρρητων εγγράφων

Ως την «πιο άθλια μορφή κομματικοποίησης του κράτους» χαρακτηρίζει τη χορήγηση των απόρρητων εγγράφων στην αντιπολίτευση ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Ως την «πιο άθλια μορφή κομματικοποίησης του κράτους» χαρακτηρίζει τη χορήγηση των απόρρητων εγγράφων στην αντιπολίτευση ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα που βρίσκεται στο επίκεντρο των πολιτικών συζητήσεων και αφορά στην πώληση πολεμικού υλικού από την Ελλάδα στη Σαουδική Αραβία.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Κοτζιάς κάλεσε την αντιπολίτευση να φερθεί σε ζητήματα εθνικού συμφέροντος και νομιμότητας με νηφαλιότητα, ευθύνη και σοβαρότητα.

«Και τα τρία τα θεώρησε κίνδυνο για τα συμφέροντα που εκπροσωπεί. Της υπενθύμισα ότι ο νόμος απαγορεύει την δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων και ακόμη περισσότερο άκρως απόρρητων. Δήλωσε ότι θεωρεί το νόμο στενό κορσέ για τις επιδιώξεις της. Ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» ανέφερε, συμπληρώνοντας πως κάθε τέτοιο έγγραφο που δημοσιοποιείται δίνει τη δυνατότητα σε τρίτους να αποκτήσουν στοιχεία για το σύστημα κρυπτογράφησης της χώρας.

Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών απηύθυνε τα παρακάτω ερώτημα: «αποτελεί η παράδοση απόρρητων εγγράφων από δημόσιους λειτουργούς σε τρίτους παρανομία ή όχι; Γίνεται αυτή η παράνομη παράδοση από κομματικές και μόνο φιλοδοξίες ή και με χρηματισμό; Σε μία τέτοια περίπτωση, υποστηρίζει η αντιπολίτευση τη δυνατότητα δημόσιοι λειτουργοί να πωλούν δημόσια έγγραφα σε τρίτους;».

in.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024