
Ιράκ: Στρατιωτική επιχείρηση κατά των τελευταίων θυλάκων του ΙΚ
Ο ιρακινός στρατός ξεκίνησε σήμερα την τελευταία του επιχείρηση για την εκκαθάριση των τελευταίων θυλάκων που βρίσκονται οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη δυτική έρημο της χώρας.
Ο ιρακινός στρατός ξεκίνησε σήμερα την τελευταία του επιχείρηση για την εκκαθάριση των τελευταίων θυλάκων που βρίσκονται οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη δυτική έρημο της χώρας.
«Ο στρατός, η ομοσπονδιακή αστυνομία και (η παραστρατιωτική οργάνωση) Χασντ αλ Σάαμπι ξεκίνησαν σήμερα το πρωί μια ευρεία επιχείρηση για την εκκαθάριση της περιοχής αλ Τζαζίρα, που εκτείνεται στις επαρχίες Σαλαχεντίν, Νινευή και αλ Άνμπαρ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο στρατηγός Αμπντελαμίρ Γιαράλα, επικεφαλής των επιχειρήσεων.
«Στόχος της επιχείρησης είναι να αποτρέψει στις εναπομείνασες ομάδες του Νταές να διαχυθούν στην περιοχή της ερήμου και να τη χρησιμοποιήσουν ως βάση για μελλοντικές επιθέσεις», επεσήμανε από την πλευρά του ο συνταγματάρχης Σάλαχ Καρίμ.
Ο Ιρακινός πρωθυπουργός Χάιντερ αλ Αμπάντι είχε δηλώσει την Τρίτη ότι το ΙΚ έχει ηττηθεί από στρατιωτική άποψη, όμως πρόσθεσε ότι θα κηρύξει την τελική νίκη επί των τζιχαντιστών μόνο όταν αυτοί έχουν εκδιωχθεί και από την έρημο.
ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό,in.gr
- Τραμπ: Δίωξη για απειλή κατά της ζωής του με μια φωτογραφία στον πρώην διευθυντή του FBI
- Ξεκίνησε η δίκη του Μασκ εναντίον της OpenAI και της Microsoft – Διεκδικεί αποζημίωση 150 δισ. δολαρίων
- Αϊτή: Αποχωρούν οι τελευταίοι κενυάτες αστυνομικοί
- Κόσοβο: Διαλύεται η Βουλή – Διεξαγωγή νέων βουλευτικών εκλογών εντός 45 ημερών
- Το Ισραήλ δεν έχει καμιά εδαφική βλέψη στον Λίβανο, δηλώνει ο Σάαρ
- Σουδάν: Κυρώσεις του ΟΗΕ στον αδελφό του ηγέτη των παραστρατιωτικών και σε Κολομβιανούς
