Σαν ένα «γραμμάτιο» που πρέπει να πληρωθεί, αντιλαμβάνεται τώρα το Μέγαρο Μαξίμου την υπερασπιστική του γραμμή απέναντι στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Ακόμα και αν ο τελευταίος δεν πίεσε το πρωθυπουργικό γραφείο για την χθεσινή αναδίπλωση, που είχε ως αποτέλεσμα η συζήτηση για τα βλήματα του Ριαντ να μετατεθεί για την Δευτέρα, το σίγουρο είναι πως ο κ. Τσίπρας ζύγισε από μόνος του την κατάσταση και αντιλήφθηκε ότι:

Για να συνεχίσει να κυβερνά έχει άμεση ανάγκη τον κ. Καμμένο. Αυτή τη στιγμή, στον ορίζοντα, δεν υπάρχει κανείς άλλος κοινοβουλευτικός φορέας που θα του παράσχει βοήθεια και συνεπώς πλειοψηφία. Ο υπό σύσταση σχηματισμός της Κεντροαριστεράς τον θεωρεί «τοξικό» πολιτικά και δεν θα τον πλησιάσει. Η όποια προσέγγιση με την Ενωση Κεντρώων χάλασε, το Ποτάμι δεν τον συζητά, ενώ με τα υπόλοιπα κόμματα δεν υπάρχει περίπτωση συμμαχίας, για ευνόητους λόγους. Κατά συνέπεια;

Ο κ. Καμμένος και οι ΑΝΕΛ είναι η μοναδική λύση για τον πρωθυπουργό. Γι αυτό και θα την στηρίξει. Μεσοβραχυπρόθεσμα, θα του βγει, αφού θα τον διατηρήσει στην εξουσία. Μακροπρόθεσμα, όμως, η ζημία που θα υποστεί το κυβερνών κόμμα, θα είναι μεγάλη. Και θα φανεί στην κάλπη.

Η ιστορία με τα βλήματα του Ριάντ, θα έχει και συνέχεια. Εστω και αν ο υπουργός Αμυνας, μέσω twitter δηλώνει ότι θα δώσει πρόσβαση σε όλα τα απόρρητα έγγραφα που αφορούν αυτή την ιστορία.

in.gr