Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Τσίπρα – Μακρόν την Παρασκευή
Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στη γαλλική πρωτεύουσα προκειμένου να βραβευθεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισίου και την επιθεώρηση Politique Internati onale

Συνάντηση Τσίπρα – Μακρόν την Παρασκευή

Οριστικοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν. Οι δύο ηγέτες θα έχουν πρόγευμα εργασίας, το πρωί της Παρασκευής, στο πλαίσιο της επίσκεψης του έλληνα πρωθυπουργού στο Παρίσι.

Οριστικοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν. Οι δύο ηγέτες θα έχουν πρόγευμα εργασίας, το πρωί της Παρασκευής, στο πλαίσιο της επίσκεψης του έλληνα πρωθυπουργού στο Παρίσι.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στη γαλλική πρωτεύουσα προκειμένου να βραβευθεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισίου και την επιθεώρηση Politique Internati onale. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, θα έχει επίσης συναντήσεις με εκπροσώπους γαλλικών επιχειρήσεων.

«Πραγματικός ηγέτης» ο Αλέξης Τσίπρας

«Ο Αλέξης Τσίπρας είχε το κουράγιο να πάρει αποφάσεις προς όφελος της Ελλάδας και της Ευρώπης, είναι άνδρας με πεποιθήσεις και θάρρος», τονίζει ο Πατρίκ Βαζμάν, γενικός διευθυντής και ιδρυτής του περιοδικού Politique Internationale, εξηγώντας την απόφαση της κριτικής επιτροπής του εντύπου να του απονείμει φέτος το βραβείο «Πολιτικού Σθένους».

Καταλυτικό στοιχείο για την απόφαση της κριτικής επιτροπής να τιμήσει φέτος τον έλληνα πρωθυπουργό ήταν, σύμφωνα με τον Π. Βαζμάν, το γεγονός ότι «παρά την τη διαφορετική κατεύθυνση που είχε αρχικά η πολιτική οικογένεια του Α.Τσίπρα, αυτός βρήκε το κουράγιο να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ και την Ευρώπη αποφεύγοντας καταστροφικές συνέπειες για όλους».

«Ένας πραγματικός ηγέτης» πρόσθεσε ο κ. Βαζμάν, θα πρέπει να συγκεντρώνει τρία βασικά στοιχεία: ευφυΐα, καρδιά και θάρρος. Ο Αλέξης Τσίπρας διαθέτει και τα τρία» τόνισε.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι έχει ως εξής:

  • 08:20 Πρόγευμα εργασίας με μέλη της πολιτικής επιθεώρησης Politique Internationale
  • 10:00 Βράβευση από την Επιτροπή της Politique Internationale με το Βραβείο Πολιτικού Σθένους (Prix du Courage politique)
  • 13:00 Γεύμα εργασίας με στελέχη επιχειρήσεων
  • 18:30 Βράβευση από τον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισίου με το Βραβείο Προσήλωσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες (Prix de l’Engagement européen), ομιλία του πρωθυπουργού προς τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Παρισίου και δεξίωση.

Το πρωί της Παρασκευής, ο πρωθυπουργός θα έχει πρόγευμα εργασίας με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, κ. Εμανουέλ Μακρόν.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την Ανατολική Εταιρική Σχέση, όπου συμμετέχουν οι Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων των κρατών-μελών της ΕΕ και των έξι ανατολικών χωρών-εταίρων (Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Γεωργία, Μολδαβία και Ουκρανία).

in.gr

Only in

Κυβέρνηση: Η «ανταρσία» των 11 και τα καμπανάκια για το μέλλον

Δύσκολοι καιροί για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Τα ανησυχητικά μηνύματα που έρχονται από το εσωτερικό της ΝΔ και ο κίνδυνος που έρχεται από τα Δεξιά της.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024