Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκληρή κόντρα Μαξίμου-ΝΔ για τα βλήματα στη Σαουδική Αραβία

Σκληρή κόντρα Μαξίμου-ΝΔ για τα βλήματα στη Σαουδική Αραβία

Κλιμακώνεται με βαριές εκφράσεις η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ με αφορμή την αναβολή της συζήτησης στη Βουλή για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σ.Αραβία. Κυβερνητικές πηγές κατηγορούν για θράσος τον Κ.Μητσοτάκη που «ρίχνει λάσπη για ανύπαρκτα σκάνδαλα μήπως και μετατοπίσει της συζήτηση από τις offshore» και για δειλία να αντιμετωπίσει τον πρωθυπουργό. «Θρασύδειλοι είναι αυτοί που κρύβονται πίσω από non paper και έχουν εξαπατήσει τους πολίτες με τις κατά συρροή απάτες και αυταπάτες τους» απαντά η ΝΔ.

Κλιμακώνεται με βαριές εκφράσεις η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ με αφορμή την αναβολή της συζήτησης στη Βουλή, με θέμα την πώληση πολεμικού υλικού στη Σ.Αραβία.

Παίρνοντας τη σκυτάλη κυβερνητικές πηγές, και απαντώντας στην άρνηση της ΝΔ για αναβολή της συζήτησης κατηγορούν για θράσος τον Κ.Μητσοτάκη που «ρίχνει λάσπη για ανύπαρκτα σκάνδαλα μήπως και μετατοπίσει της συζήτηση από τις offshore» και για δειλία να αντιμετωπίσει τον πρωθυπουργό.

«Θρασύδειλοι είναι αυτοί που κρύβονται πίσω από non paper και έχουν εξαπατήσει τους πολίτες με τις κατά συρροή απάτες και αυταπάτες τους» απαντά λακωνικά η ΝΔ.

«Θρασύδειλος ο Κ.Μητσοτάκης»

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, «το να ρίχνεις λάσπη για ανύπαρκτα σκάνδαλα, μήπως και αλλάξεις τη συζήτηση από τις offshore σε παραδείσιες νήσους, είναι θράσος. Το να μη δέχεσαι τη μετάθεση της συζήτησης στη Βουλή, μη τυχόν και αντιμετωπίσεις τον πρωθυπουργό, είναι δειλία».

«Ο συνδυασμός των δύο είναι το επίθετο που χαρακτηρίζει τον κ. Μητσοτάκη: Θρασύδειλος», τονίζουν οι ίδιοισχολιάζοντας τη στάση της ΝΔ για το αίτημα, που απέστειλε ο πρωθυπουργός προς τον πρόεδρο της Βουλής, για αναβολή της αρχικά προγραμματισμένης για αύριο, Πέμπτη, συζήτησης της επερώτησης 13 βουλευτών της ΝΔ προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για την υπόθεση της πώλησης βλημάτων στην Σαουδική Αραβία.

ΝΔ: Κοιτάξτε στον καθρέφτη

Η απάντηση από την Πειραιώς δεν άργησε να έρθει, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιτίθεται στην κυβέρνηση, λέγοντας πως «θρασύδειλοι είναι αυτοί που κρύβονται πίσω από non paper και έχουν εξαπατήσει τους πολίτες με τις κατά συρροή απάτες και αυταπάτες τους».

Η επιστολή Τσίπρα που άναψε τη φωτιά

Τη σημερινή φωτιά άναψε επιστολή που έστειλε ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, το μεσημέρι της Τετάρτης, καταθέτοντας αίτημα για αναβολή της συνεδρίασης της επίκαιρης επερώτησης της Νέας Δημοκρατίας για την πώληση οπλικών συστημάτων στη Σαουδική Αραβία που εμπλέκεται το υπουργείο Άμυνας.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε να μετατεθεί η συζήτηση σε ημέρα όπου θα μπορεί και αυτός να είναι παρών, γιατί στο μεταξύ θα μεταβεί στο Παρίσι όπου θα βραβευθεί για το «πολιτικό σθένος» του.

Η διάσκεψη των προέδρων έκανε δεκτό το αίτημα σε έκτακτη συνεδρίαση της και αποφάσισε η συζήτηση να γίνει την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου.

Δεν δέχεται αναβολή η Νέα Δημοκρατία

Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, με την αξιωματική αντιπολίτευση να τονίζει πως δεν δέχεται δεύτερη αναβολή της επίκαιρης επερώτησης στη Βουλή.

Μάλιστα, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα, «αν επιθυμεί να υπερασπιστεί τον συναρχηγό του», να προγραμματίσει νέα συζήτηση στη Βουλή, καθώς «το θέμα δεν θα εξαντληθεί αύριο», όπως σημειώνει.

in.gr

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024